>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Este oficial: Olguţa Vasilescu, propusă la Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici la Transporturi/ Dragnea: Iohannis încalcă legea dacă refuză | VIDEO

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la finalul şedinţei CEx al PSD de miercuri, că o va propune pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.
Imaginea articolului Este oficial: Olguţa Vasilescu, propusă la Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici la Transporturi/ Dragnea: Iohannis încalcă legea dacă refuză | VIDEO

"Acestea sunt cele două nominalizări pe care le vom face imediat în perioada următoare către preşedintele României", a afirmat Viorica Dăncilă.
Întrebată cum îşi explică faptul că Olguţa Vasilescu are competenţe pentru trei ministere, al Muncii, al Transporturilor şi acum al Dezvoltării, premierul a răspuns: "Am observat faptul că nu contează ce cred eu şi ce competenţe cred eu că are o anumită persoană pentru a fi ministru. Da, consider că Olguţa Vasilescu e calificată să ocupe mai multe portofolii, bineînţeles nu în acelaşi timp".
Aceasta a adăugat că a trimis deja la Cotroceni deciziile de revocare ale ministrului Transporturilor Lucian Şova şi a ministrului Dezvoltării Paul Stănescu
"Am trimis deja deciziile de revocare pentru cei doi miniştri. Bineînţeles că acum trimit numirea. Nu mai trimit o dată ceea ce am trimis. Eu sper ca ceea ce a decis premierul României să fie luat în calcul. În cazul în care refuză o să acţionăm constituţional. Eu sper ca domnul preşedinte să facă aceste numiri. Să nu uităm că am intrat în linie dreaptă pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE. Astăzi am avut o primă întâlnire cu Consiliului Preşedintilor. Eu cred că în acest moment nu ne putem juca cu deciziile pe care le luăm. Eu sper să luăm în calcu toţi aceste lucruri şi preşedintele să facă aceste nominalizări, având în vedere faptul că toţi de la Guvern de la cu Colegiul Comisarilor", a spus Dăncilă.
Chestionată de ce nu îşi dau cei doi demisia, Viorica Dăncilă a replicat: "Cred că la această întrebare nu vă pot răspunde eu. Întrebaţi-i pe cei doi miniştri".
Dragnea, despre un posibil nou refuz: Ne-am obişnuit cu Iohannis să fie în stare facă orice
Liviu Dragnea a declarat, miercuri, întrebat despre un posibil al doilea refuz al lui Klaus Iohannis de numire a Olguţei Vasilescu la Dezvoltare şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi, că în cazul în care acesta "va călca cu picioarele pe Constituţie, o să ne întâlnim şi o să vedem ce o să facem".
Întrebat dacă are rezerve că va accepta noile propuneri ale PSD pentru cele două ministere, Liviu Dragnea a răspuns: "Ne-am obişnuit cu domnul Iohannis să fie în stare să facă orice, dincolo de Constituţie şi lege, dar ar fi o încălcare flagrantă a legii şi a deciziei CCR. În cazul în care va calcă cu picioarele pe Constituţie, o să ne întâlnim şi o să vedem ce o să facem. Să ajungem în situaţia respectiv, nedorită de noi, şi vedem".
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la finalul şedinţei CEx al PSD de miercuri, că o va propune pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.
Aceasta a adăugat că a trimis deja la Cotroceni deciziile de revocare ale ministrului Transporturilor Lucian Şova şi a ministrului Dezvoltării Paul Stănescu
"Am trimis deja deciziile de revocare pentru cei doi miniştri. Bineînţeles că acum trimit numirea. Nu mai trimit o dată ceea ce am trimis. Eu sper ca ceea ce a decis premierul României să fie luat în calcul. În cazul în care refuză o să acţionăm constituţional. Eu sper ca domnul preşedinte să facă aceste numiri. Să nu uităm că am intrat în linie dreaptă pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE. Astăzi am avut o primă întâlnire cu Consiliului Preşedintilor. Eu cred că în acest moment nu ne putem juca cu deciziile pe care le luăm. Eu sper să luăm în calcu toţi aceste lucruri şi preşedintele să facă aceste nominalizări, având în vedere faptul că toţi de la Guvern de la cu Colegiul Comisarilor", a conchis Dăncilă.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu