>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Laufer, refuzat de preşedinte, îl acuză pe Iohannis de antisemitism: Voi face plângere la CNCD. Vrea ca România să aibă relaţii doar cu Germania/ Prima reacţie din PSD la aceste acuzaţii

Ilan Laufer a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul PSD, că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunţând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.
Imaginea articolului Laufer, refuzat de preşedinte, îl acuză pe Iohannis de antisemitism: Voi face plângere la CNCD. Vrea ca România să aibă relaţii doar cu Germania/ Prima reacţie din PSD la aceste acuzaţii

"Această decizie, ceea ce este neconstituţional. Consider că refuzul preşedintelui Iohannis în ceea ce mă priveşte este un nou act de antisemitism. Aşa cum se ştie, dl Iohannis a avut mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite, a refuzat numirea unul ambasador, dorind să saboteze relaţia româno-israeliană. Prin interpuşi a acţionat, printr-o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Am informaţii certe că ar trebui să mă aştept la aceşai mod de acţiune, mai exact un dosar penal care se pregăteşte la comanda preşedintelui. Domnul Iohannis i-a promis Angelei Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim", a afirmat Ilan Laufer, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la PSD. 
Acesta a mai anunţat că îi va face o plângere şefului statului la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).
"Aceste atacuri sunt cu atât mai dureroase, cu cât în familia mea au decedat 52 de persoane în perioada Holocaustului, avut loc în perioada celui de-al Doilea Război Mondial în România. Îl rog pe Klaus Iohannis să aibă curajul şi să spună motivul real pentru care a respins numirea mea. Voi face o plângere la CNCD, întrucât consider că refuzul preşedintelui Iohannis este o atitudine clară de discriminare", a conchis Laufer.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.
De asemenea, social-democraţii au votat, în şedinţa de marţi a BPN al partidului, ca Lia Olguţa Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor, au declarat surse ale formaţiunii pentru MEDIAFAX.
Teodorovici, despre acuzaţiile lui Laufer: Suntem parte dintr-o dispută dincolo de graniţe
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi seara, că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să răspundă cât mai repede la acuzaţiile făcute de Ilan Laufer.
„Domnul preşedinte dovedeşte, foarte clar, cu intenţie sau fără sau din neştiinţă sau alte cauze, să dă peste cap agenda întregii ţării, fâcând astfel de respingeri, la propuneri pertinente ale Partidului Social Democrat de schimbare a unor colegi miniştri, fără să argumenteze, dincolo de decizia Curţii de a face acest lucru, moral faţă de votul dat de români, pentru partid, pentru alianţă, pentru Guvern. Ar fi de bun simţ ca domnul preşedinte să răspundă la acestor acuzaţii, destul de grave. Până acum, astfel de acuze aduse unui preşedinte de stat n-au mai fost făcute. Sunte extrem de grave. Dacă ele se confirmă, sunt conotaţii dincolo de graniţele acestei ţări. Deja suntem, fără să vrem, parte dintr-o dispută la nivel internaţional, se duce dincolo de graniţele acestei ţări”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR.
Ministrul Finanţelor a mai spus că sunt acuze faţă de care preşedintele ar trebui să răspundă cu argumente, chiar în această seară, dar cel mai probabil nu le are.
„Sunt acuze la care domnul preşedinte, nici dacă îşi doreşte nu poate să răspundă în această noapte. Nu are argumente. Aici, nu mai este vorba de preşedinte, ci de instituţia prezidenţială”, a subliniat Teodorovici.
De asemenea, oficialul de la Finanţe a reamintit de faptul că Iohannis şi Angela Merkel au discutat să nu fie mutată ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
„De fiecare dată exportăm astfel de discuţii în extern (…) cu implicaţii asupra imaginii. (…) Cu astfel de afirmaţii, practic, Constituţia nu mai este ceva la care să se raportezi”, a mai spus Teodorovici.
Ministrul Finanţelor a susţinut că, în momentul în care a depus, marţi, jurământul pentru un nou mandat de ministru, chiar s-a gândit ce rol mai are Constituţia.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu