>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

LIVE Augustin Lazăr, faţă în faţă Tudorel Toader, cel care a cerut revocarea sa din funcţia de Procuror general/ Toader: Nu putem să ne uităm aşa ochi în ochi, e inadmisibil

Secţia pentru procurori a CSM îl va audia, luni, pe procurorul general Augustin Lazăr pentru a emite un aviz, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare a acestuia.


UPDATE ora 11.53: Tudorel Toader a spus la dezbaterea din CSM privind revocarea lui Augustin Lazăr, că unul dintre motivele declanşării acestei proceduri este şi cel privind protocolul din 2016, semnat de procurorul general. Toader a spus că e inadmisibil acest lucru, întrucât iniţial Lazăr dezaproba protocoalele.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader îşi susţine, la ora transmiterii ştirii, în faţa CSM cererea de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr.
Ministul Justiţiei a făcut o sinteză în faţa Secţiei de procurori a CSM a demersurilor făcute în ultimii doi ani pentru revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, în 2017, precum şi cea de revocare a procurorului general în 2018.
„2017- prezentam rezultatul evaluării procurorului general şi a procurorului şef de la DNA prin raportare la decizia 68 /2017 a CCR, decizie care spunea explicit că există un conflict de natură constituţională prin faptul ca DNA, o structură a Ministerului Public, şi-a arogat atribuţii de a verifica legalitatea unui act normative. De unde a rezultat necesitatea unui astfel de demers? Din nevoia de a reveni la normalitate! Mai spunea CCR ca o astfel de conduită echivalează cu o încălcre gravă a repartizării atribuţiilor în stat. Într-un stat de drept bine structurat o astfel de decizie a Curţii Constituţionale era suficientă ca procurorul general să plece din funcţie. (…) DNA parte a Ministerului Public şi-a arogat competenţa de a efectua o anchetă într-un cadru extins: ce vreţi mai mult?”, a declarat Tudorel Toader în faţa CSM.
Tudorel Toader a spus că anul acesta, în august, a declanşat procedura de revocarea a lui Augustin Lazar din funcţia de procuror şef: „Când procurorul geneneral a spus: Doamne, Dumnezeule, noi nu procedăm aşa, cu astfel de ingineirii, - spre să fi citat corect - şi trimitea protocolul desecretizat, eu îl felicitam. (…) Când vorbea aşa el, nu se uscase cerneala pe ultimul protocol semnat. Domnule procuror general nu putem să ne uităm aşa ochi în ochi, e inadmisibil!”.
Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Judecarea cererii de suspendare a procedurii de revocare din funcţie a fost stabilită pentru data de 20 noiembrie. Procurorul general a depus o plângere prealabilă şi la Ministerul Justiţiei împotriva raportului.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu