>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Preşedintele Iohannis, după ce Laufer l-a acuzat de antisemitism: A picat testul maturităţii. Joacă rolul de portavoce

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, miercuri, la declaraţiile lui Ilan Laufer, susţinând că acesta a picat testul maturităţii, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste şi că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile.
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis, după ce Laufer l-a acuzat de antisemitism: A picat testul maturităţii. Joacă rolul de portavoce

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, condamnă ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic. Referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile şi denotă grave carenţe de educaţie, cultură, diplomaţie şi istorie. Relativizarea antisemitismului reprezintă o acţiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite şi discriminatorii şi poate incita la ură. Însuşindu-şi cu bună ştiinţă un text cu acuzaţii ridicole lipsite de orice fundament real, Ilan Laufer a picat testul maturităţii, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste. Personajele care proferează asemenea acuzaţii scandaloase se descalifică automat şi nu pot ocupa sub nicio formă înalte demnităţi în statul român”, se arată într-un comunicat al Administraţiei PĂrezidenţiale remis MEDIAFAX.
 
Potrivit sursei citate, preşedintele României consideră că aceste declaraţii reprezintă ”un nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a Partidului Social Democrat, care alimentează în mod constant discursul urii şi tendinţele xenofobe”.
”Este inadmisibil ca memoria Holocaustului să fie întinată cu astfel de atacuri, care servesc unor interese meschine şi sunt de natură a afecta pacea socială. Preşedintele Klaus Iohannis subliniază că recuperarea memoriei Holocaustului, precum şi combaterea antisemitismului au constituit pentru România obiective prioritare în ultimele două decenii, iar astfel de declaraţii cu caracter extremist pot periclita rezultatele foarte bune obţinute de ţara noastră în toţi aceşti ani. România este activ implicată în demersurile internaţionale de combatere a antisemitismului, fapt recunoscut şi apreciat ca atare”, se mai arată în comunicat.
Preşedinţia mai precizează că pentru o mai bună cunoaştere a culturii comunităţii evreieşti şi pentru prezervarea adevărului istoric, preşedintele României a pledat, încă de la începutul mandatului său, pentru înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului.
”În iunie 2017, preşedintelui Klaus Iohannis i-a fost decernată distincţia „Light Unto the Nations”, cel mai prestigios premiu acordat de către Comitetul Evreiesc American. Preşedintelui Klaus Iohannis i-a fost recunoscut astfel rolul decisiv în consolidarea democraţiei şi statului de drept, precum şi eforturile sale susţinute în promovarea toleranţei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei, precum şi pentru întărirea relaţiilor ţării noastre cu SUA şi Israel”, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.
Ilan Laufer, refuzat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat, marţi, la sediul PSD, că şeful statului a contribuit la „sabotarea” şedinţei comune ale guvernelor român şi israelian şi că doreşte „legături doar cu Berlinul”.
„Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a refuzat şi a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind pe această cale să saboteze relaţia dintre România şi Israel. Totodată, vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea şedinţei de Guvern comune care trebuia să aibă loc între Romania şi Israel”, a declarat marţi seară, Ilan Laufer, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.
Acesta a adăugat că Iohannis doreşte blocarea relaţiilor României cu SUA şi Israel.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu