>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Primii membri ai unui convoi de imigranţi care se îndreaptă spre SUA au ajuns în capitala Mexicului

Aproximativ 450 de oameni dintr-un convoi de imigranţi latino-americani care se îndreaptă spre SUA au ajuns în capitala Mexicului, fiind cazaţi temporar în perimetrul unui stadion din Ciudad de Mexico, informează site-ul postului BBC News.
Imaginea articolului Primii membri ai unui convoi de imigranţi care se îndreaptă spre SUA au ajuns în capitala Mexicului

Imigranţii, originari din Honduras, Guatemala şi El Salvador, susţin că vor să se refugieze în Statele Unite din cauza persecuţiilor, sărăciei şi violenţelor cu care se confruntă în ţările natale.
Alte mii de imigranţi din diverse ţări din America Centrală se deplasează spre nord, cei mai mulţi pe picioare, fiind în acest moment pe teritoriul statelor mexicane Veracruz şi Puebla.
Miguel Angel Yunes, guvernatorul statului Veracruz, a declarat vineri că imigranţi vor fi transportaţi cu autobuzele până în capitala Mexicului, însă ulterior a anulat această ofertă. 
Imigranţii au ales să se deplaseze în grupuri mari pentru a se putea proteja mai bine de organizaţiile de crimă organizată din Mexic. Sute de imigranţi au dispărut în ultimii ani în statul Veracruz, fiind răpiţi pentru recompense.
Valul de imigranţi latino-american este un subiect major de dispută în cadrul campaniei electorale pentru alegerile legislative din SUA. Preşedintele SUA, Donald Trump, a distribuit, joi, pe pagina sa de Twitter un videoclip în care se susţine că în grupul de imigranţi care încearcă să intre în SUA se numără şi numeroşi criminali. Presa a catalogat videoclipul ca fiind unul din cele mai rasiste materiale electorale din ultimele decenii, portretizând imigranţii latino-americani drept ucigaşi de poliţişti care încearcă să invadeze SUA.
Trump a sugerat că militarii americani ar putea deschide focul în cazul în care sunt atacaţi cu pietre de imigranţii latino-americani care se îndreaptă spre frontiera Mexic-SUA.
Într-un discurs la Casa Albă, preşedintele a prezentat o propunere de limitare a dreptului la azil, motivând că "azilul nu este un program pentru cei care trăiesc în sărăcie".
Liderul american a vorbit şi despre incidentele violente între forţele de securitate mexicane şi un grup de aproximativ 1.500 de imigranţi, în urma cărora un imigrant şi-a pierdut viaţa.
"Sper că nu va fi aşa. Dar vă pot spune că oricine va arunca cu pietre, cum au făcut în Mexic (...) Unde au rănit grav poliţia şi militarii din Mexic - vom considera că e o armă de foc", a spus Donald Trump, adăugând: "pentru că nu e mare diferenţă atunci când eşti lovit în faţa de o piatră".
Liderul de la Casa Albă a anunţat miercuri că ar putea trimite până la 15.000 de militari la graniţa Statelor Unite cu Mexic, pentru a opri trecerea unui grup mare de imigranţi latino-americani.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu