>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Procurorul Cristian Lazăr este acuzat că a produs, acum 17 ani, un accident rutier în urma căruia a murit o grefieră. Ministrul care l-ar fi scăpat de trimiterea în judecată

Cristian Lazăr ar fi produs un accident de maşină, în decembrie 2001, pe când era procuror la Timişoara, în urma căruia a murit o grefieră, însă în momentul care a fost solicitat aviz pentru trimiterea în judecată, ministrul Justiţiei de atunci Cristian Diaconescu a refuzat, potrivit Antena 3.
Imaginea articolului Procurorul Cristian Lazăr este acuzat că a produs, acum 17 ani, un accident rutier în urma căruia a murit o grefieră. Ministrul care l-ar fi scăpat de trimiterea în judecată

Cristian Lazăr a făcut un accident de maşină pe 3 decembrie 2001, pe vremea când era procuror la Timişoara, potrivit unor documente prezentate de Antena 3.
Procurroul conducea maşina în care se mai aflau două persoane, a pierdut controlul autoturismului şi a intrat cu maşina într-un stâlp. Una dintre persoanele din maşină, o grefieră, a fost proiectată afară şi şi-a pierdut viaţa.
Un an mai târziu, în 2002, Cristian Lazăr a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, dosarul fiind instrumentat la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, iar în 2004 s-a cerut aviz pentru trimiterea sa în judecată. Ministrul Justiţiei de atunci, Cristian Diaconescu, a respins însă solicitarea, iar dosarul a fost închis, potrivit sursei citate.
Soţul grefierei moarte în accidentul care ar fi fost produs de procurorul Cristian Lăzăr a afirmat că totul a fost atunci muşamalizat.
"A fost un ger foarte mare, nu a fost zăpadă, a frânat, şi atunci a intrat într-un stâlp de tramvai. Ea a fost în spate, s-a deschis uşa în spate, a fost proiectată afară pe pavelele alea de beton şi a decedat. A mânat cu viteză, a fost ziua lui (...) Am înţeles că el zice că nu a baut. Când am fost eu la Timişoara, au vrut sa muşamalizeze nişte treburi. Ăla de la Curtea de Apel Timişoara era un procuror mai vechi, bătrân, m-a văzut şi pe mine la 43 de ani şi zice domnule, ăsta nu ar mai merita să stea în sistem. Procurorul a spus că, dacă nu a mai înaintat mai departe, i-a venit acţiunea asta, na, de la Bucureşti, că s-a terminat. M-am luat de guler cu poliţistul şi i-am zis "ce ai făcut , ai muşamalizat?". O intrat şi politicul, o intrat şi politicul ...şi primul care a fost să muşamalizeze , na, să nu intre tribunalul la evenimente (...) Colegii lui nu ştiu că a omorât un om? ", a declarat soţul grefierei, la Antena 3.
Contactat de postul de televiziune, procurorul Cristian Lazăr nu a dorit să comenteze pe acest subiect.
Numele procurorului Cristian Lazăr a apărut de mai multe ori în spaţiul public în ultima perioadă în condiţiile în care el este cel care a dispus neînceperea urmăririi penale pentru preşedintele Klaus Iohannis într-un dosar, pe vremea când acesta era primar al Sibiului, iar rezoluţia de clasare a respectivei cauze a apărut, potrivit ministrului Justiţiei Tudorel Toader, la dosarul de candidatură de la minister al actualului procuror general al României, Augustin Lazăr, numit ulterior de Klaus Iohannis în funcţie. Cristian Lazăr a candidat şi pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după revocarea Laurei Codruţa Kovesi.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu