>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Soarta incertă a Companiilor Municipale. Gabriela Firea: Decizia CAB este definitivă, dar nu irevocabilă. Societăţile sunt legale şi funcţionale

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) care ar anula hotărârile de înfiinţare a Companiilor Municipale nu este irevocabilă, ci definitivă, şi spune că aceste societăţi funcţionează şi vor funcţiona în continuare.
Imaginea articolului Soarta incertă a Companiilor Municipale. Gabriela Firea: Decizia CAB este definitivă, dar nu irevocabilă. Societăţile sunt legale şi funcţionale

Primarul general, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu reprezentanţii tuturor companiilor care fac parte din Holdingul Municipal pentru a discuta cu ei despre decizia Curţii de Apel Bucureşti, care ar anula hotărârile de înfiinţare a companiilor municipale.
„Am organizat această întâlnire pentru că toţi cei care conduc destinul companiilor municipale şi-au exprimat preocuparea faţă de decizia Curţii de Apel, fiind îngrijoraţi atât pentru sutele de angajaţi pe care îi au în subordine cât şi pentru situaţia lucrărilor de utilităţi publice pe care le desfăşoară. Doresc să ii asigur încă o dată pe cei peste 3.000 de angajaţi că societăţile municipale sunt legale şi funcţionale 100%, există căi excepţionale de atac a acestei decizii, hotărârea fiind definitivă dar şi nu irevocabilă”, a transmis, miercuri, Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.
Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că directorii generali ai companiilor municipale intenţionează să îi dea în judecată pe politicienii care au făcut afirmaţii publice referitoare la legalitatea companiilor pe care le conduc, „pentru că prestigiul acestora a fost grav afectat. De altfel, în Codul Comercial sunt prevederi exprese în ceea ce priveşte valoarea credibilităţii unei companii şi apărarea reputaţiei”.
„Reprezentanţii Direcţiei Juridice a PMB au declarat nu numai că activitatea companiilor nu este în pericol ci că, mai mult decât atât, acestea au obligaţia să funcţioneze normal, să îşi gestioneze corespunzător capitalul social şi să îşi continue, conform graficelor de lucrări, proiectele începute. Totodată, juriştii au mai explicat că semnarea, în continuare, a contractelor de lucrări este legală, pentru că nu există un dosar de radiere sau desfiinţare a companiilor. Acestea trebuie să funcţioneze ca şi până acum, mai ales că au contracte în derulare şi bani în gestiune. Totodată, se va aştepta motivarea instanţei şi, până atunci, se vor finaliza şi calculele societăţilor municipale care vor cuantifica pierderile de imagine cauzate de acest demers politic nefundamentat”, se mai arată în comunicatul PMB.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu