>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tensiuni reluate între cele două Corei? Exerciţiile militare desfăşurate de Coreea de Sud şi SUA încalcă un acord inter-coreean -presă

Reluarea exerciţiilor militare comune de către Coreea de Sud şi Statele Unite încalcă un acord recent între Seul şi Phenian, care a fost stabilit cu scopul de a reduce tensiunile din Peninsula Coreeană, a relatat luni presa nord-coreeană, informează Reuters.
Imaginea articolului Tensiuni reluate între cele două Corei? Exerciţiile militare desfăşurate de Coreea de Sud şi SUA încalcă un acord inter-coreean -presă

Aproximativ 500 militari americani şi sud-coreeni au început săptămâna trecută desfăşurarea unor exerciţii militare.
Programul coreean de schimb al marinei (KMEP) a încălcat un acord semnat la 19 septembrie în cele două Corei, care cere încetarea "tuturor activităţilor ostile", relatează Rodong Simmun, publicaţia oficială a Coreei de Nord.
Exerciţiile militare comune, care vor dura două săptămâni, reprezintă o încălcare "directă a acordului militar inter-coreean, care promitea încetarea tuturor ameninţărilor practice de război şi relaţiilor ostile din Peninsula Coreea", a mai relatat publicaţia.
Un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean de Apărare a respins luni acuzaţiile, spunând că aceste exerciţii militare implică unităţi de mici dimensiuni.
În luna iunie, liderul suprem nord-coreean şi preşedintele american Donald Trump şi-au luat angajamentul de a lucra împreună pentru a ajunge la denuclearizarea Peninsulei Coreea, ceea ce a implicat şi suspendarea exerciţiilor militare comune ale Coreei de Sud şi Statelor Unite.
Săptămâna trecută, Coreea de Nord a amânat o întâlnire cu secretarul de Stat american Mike Pompeo, deoarece "nu erau pregătiţi", a informat ambasadorul SUA la ONU Nikki Haley.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu