>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

A folosit un bol, cumpărat cu mărunţiş la un târg de vechituri, ca suport pentru periuţa de dinţi timp de patru ani. Recent a aflat că era posesorul a ceva DEOSEBIT

Un bărbat a folosit timp de mai mulţi ani pe post de suport pentru periuţa de dinţi un bol de ceramică din Epoca Bronzului, vechi de aproape 4.000 de ani.
Imaginea articolului A folosit un bol, cumpărat cu mărunţiş la un târg de vechituri, ca suport pentru periuţa de dinţi timp de patru ani. Recent a aflat că era posesorul a ceva DEOSEBIT
DEOSEBIT
Karl Martin, un evaluator de la compania Hansons Auctioneers din Anglia, a cumpărat obiectul în 2013, la o licitaţie organizată într-un târg de vechituri. Bărbatul a dat 4 lire sterline pe bol, iar la momentul respectiv nu a ştiut cât de valoros este, transmite Inquisitr.
Martin şi-a dat seama că s-ar putea să deţină ceva deosebit atunci când la compania pentru care lucrează a văzut obiecte de olărie cu desene similare pe ele. Atunci, bărbatul a dus bolul la un coleg, James-Seymour Brenchley, specializat în artă veche. Acesta i-a spus că bolul datează de acum 4.000 de ani. Din păcate, însă, nu este un obiect foarte scump.
Obiectul provine din Valea Indului, dintr-o zonă din Afganistanul de astăzi şi a fost realizat de un artizan din civilizaţia harappă.
Bolul a fost scos la licitaţie chiar de către Hansons Auctioneers şi a fost vândut pentru 80 de lire sterline. Nu o avere, dar i-a adus un profit substanţial lui Martin, care a dat pe el 4 lire.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu