>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Al doilea test de succes cu racheta ce ar putea fi folosită şi la Deveselu: Rachetă cu rază intermediară de acţiune, distrusă în spaţiu

Un proiectil de tip SM-3 Block IIA, lansat de un sistem antibalistic Aegis Ashore din Hawaii, a interceptat în spaţiu o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune, acesta fiind cel de-al doilea test de succes cu racheta SM-3 Block IIA, ce ar putea fi folosită şi de sistemul de la Deveselu.
Imaginea articolului Al doilea test de succes cu racheta ce ar putea fi folosită şi la Deveselu: Rachetă cu rază intermediară de acţiune, distrusă în spaţiu

Este pentru a doua oară consecutiv când SM-3 Block IIA este folosit cu succes pentru a intercepta o rachetă balistică, au anunţat Forţele navale americane şi Agenţia de Apărare Antirachetă, potrivit site-ul Defense News.
Cele două teste de succes vin după două eşecuri consecutive, unul cauzat de o eroare umană, iar al doilea de o eroare tehnică la motorul celei de-a treia etape a rachete.
Racheta de interceptare SM-3 Block IIA este dezvoltată de SUA şi Japonia şi ar urma să echipeze bazele americane Aegis Ashore din România şi Polonia, dar şi viitoarele baze Aegis Ashore din Japonia.
Potrivit documentelor oficiale, rachetele de tip SM-3 Block IIA vor putea intercepta rachetele balistice cu rază intermediară de acţiune (între 3.000 şi 5.500 de kilometri), dar şi rachete cu rază mai scurtă de acţiune, ori chiar unele rachete intercontinentale.
Bazele Aegis Ashore din Europa sunt o sursă semnificativă de tensiuni între Rusia şi Statele Unite, preşedintele rus Vladimir Putin şi alţi oficiali de la Moscova acuzând Washingtonul că încearcă să distrugă echilibrul strategic între cele două puteri nucleare.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu