>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

BREAKING Instanţa supremă decide ca Dan Şova, Rudel Obreja şi Constantin Niţă să fie puşi în libertate, după ce au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri noapte, eliberarea mai multor persoane în dosare în care avocaţii condamnaţilor au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători, urmând să fie puşi în libertate Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova.
Imaginea articolului BREAKING Instanţa supremă decide ca Dan Şova, Rudel Obreja şi Constantin Niţă să fie puşi în libertate, după ce au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători

În aceste dosare, avocaţii au formulat contestaţii în anulare după decizia Curţii Constituţionale privind componenţa completurilor de 5 judecători, iar magistraţii Completului 2 de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, miercuri seară, ca, până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare, condamnaţii să fie puşi în libertate, prin suspendarea executării.
Fostul deputat Dan Şova era condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, fostul şef al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja era condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, iar fostul ministru Constantin Niţă era condamnat la 4 ani de închisoare, în dosarul în care e acuzat că ar fi primit bani de la afaceristul Tiberiu Urdăreanu.
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis cererile de suspendare a pedepselor în cazul celor trei până la soluţionarea definitivă a contestaţiilor în anulare. Deciziile sunt executorii şi definitive, motiv pentru care condamnaţii vor ieşi din penitenciare.
Constantin Niţă este încarcerat la Penitenciarul din Miercurea Ciuc, iar Dan Şova şi Rudel Obreja sunt închişi la Penitenciarul Jilava.
Termenul fixat pentru soluţionarea contestaţiilor în anulare este, în toate cele trei cazuri, 21 ianuarie 2019.
Completul de 5 judecători care a luat această decizie este completul C2 penal, format din Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana şi Popa Rodica Aida. Dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare, este judecat de Completul 2.
Şi Elena Udrea şi Alina Bica au făcut astfel de solicitări prin avocaţii lor. Pentru Elena Udrea, magistraţii au amânat decizia pentru ianuarie 2019.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu