>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Codul portocaliu de ninsori, emis pentru judeţe din vestul, sudul şi centrul ţării, a fost prelungit

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit, sâmbătă, atenţioarea cod portocaliu de ninsori pentru mai multe judeţe din vestul, sudul şi centrul ţării, până duminică, la ora 12. Şi codul galben pentru judeţe din Banat, Crişana şi Transilvania a fost prelungit.
Imaginea articolului Codul portocaliu de ninsori, emis pentru judeţe din vestul, sudul şi centrul ţării, a fost prelungit

Potrivit ANM, vor fi ninsori abundente, se va depune un strat semnificativ de zăpadă şi va fi viscol în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, precum şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.
În aceste judeţe va ninge abundent, se vor cumula peste 60- 70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ.
În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 70 km/h.
De asemenea, şi codul galben a fost prelungit până duminică la ora 18.
 Astfel, în Banat, cea mai mare parte a Crişanei, vestul şi sudul Transilvaniei, vestul şi nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali, Occidentali şi de Curbură vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat consistent de zăpadă.
În aceste zone se vor cumula 25- 30 l/mp şi izolat 40 - 50 l/mp.
Potrivit ANM, vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar şi în regiunile sudice şi sud-vestice, cu viteze, în general, de 40-50 km/h.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu