>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Comisiile din Cameră au dat aviz: contractele de credit şi de leasing să nu fie titluri executorii

Comisiile economică, pentru buget şi juridică ale Camerei Deputaţilor au dat, marţi, aviz favorabil pentru un proiect de lege care schimbă contractele de credit şi contractele de leasing.
Imaginea articolului Comisiile din Cameră au dat aviz: contractele de credit şi de leasing să nu fie titluri executorii

Proiectul de lege prevede modificarea şi completarea Ordonanţei 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, precum şi pentru completarea art. 120 din OUG nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului.
Mai exact, proiectul de lege aprobat de comisiile din Cameră prevede că un alineat din actele normative menţionate nu se aplică, dacă locatarul sau utilizatorul este consumator, în următoarele situaţii: „contractele de leasing, precum şi garanţiile reale şi personale, constituite în scopul garantării obligaţiilor asumate prin contractul de leasing, constituie titluri executorii”; „contractele de credit, inclusiv contractele de garanţie reală sau personală, încheiate de o instituţie de credit constituie titluri executorii”. 
Acest proiect a fost adoptat deja de senatori, la 26 martie, iar următorul pas în adoptarea sau respingerea acestuia este votul din Camera Deputaţilor.
Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, precum şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi s-au reunit marţi pentru a discuta proiectele a trei legi.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu