>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dragnea, cerere către Toader: Trebuie să intre în vigoare cât mai repede Codurile Penale

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că minstrul Justiţiei Tudorel Toader trebuie să vină cât mai repede cu o propunere în Guvern pentru ca în scurt timp să intre în vigoare Codurile Penale prin ordonanţă.
Imaginea articolului Dragnea, cerere către Toader: Trebuie să intre în vigoare cât mai repede Codurile Penale

"Nu am treabă nici cu aplopexia, nici cu disperarea. Ei sunt disperaţi, dacă te uiţi la ochi şi a colţurile gurii. Ce facem? Cât mai repede trebuie să intre în vigoare Codurile penale, eu cred că ministrul Justiţiei într-o perioadă rezonabilă trebuie să le prezinte premierului pentru a fi adoptate prin ordonanţă. Bâlciul acesta de a ataca la CCR nu poate continua la nesfârşit pentru că totuşi vorbim de o legislaţie importantă", a declarat Liviu Dragne, la Antena 3.
 "Am suficientă apreciere penru ministru Justiţiei, nu doar pentru dumnealui pentru oricine, dar intervine momentul în care lipsa de decizie să existe. Sunt decizii politice. Nu putem bloca o ţară, reformarea sistemului, aducerea dreptul la un proces echitabil. Asta este o reformă majoră, nu este o glumă", a mai spus Dragnea.
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în 10 decembrie, că s-a discutat, în şedinţa PSD, oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu