>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dragnea critică DUR articolul publicat Le Figaro după discuţia cu Iliescu: Dacă s-a dovedit că a fost minciună, înseamnă că a fost interes

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a criticat joi materialul din Le Figaro, potrivit căruia fostul preşedinte Ion Iliescu îl critica pe liderul PSD, spunând că e evident că acolo a fost un interes.
Imaginea articolului Dragnea critică DUR articolul publicat Le Figaro după discuţia cu Iliescu: Dacă s-a dovedit că a fost minciună, înseamnă că a fost interes

"Hai să plecăm de la Le Figaro. Acela nu a fost de fapt un interviu, ci o discuţie înregistrată cum a fost înregistrată. Cei care au urmărit subiectul vor putea să îşi dea seamna că acea discuţie a fost pusă cu mâna. Dacă s-a dovedit că a fost o minciună, o mistificare, înseamnă că acolo a fost un interes. Tot în Franţa, a apărut într-un ziar de mic tiraj, că guvernul francez e supărat pe mine pentru că eu blochez corvetele pentru că vreau să le iau de la olandezi. Habar nu am cu cine o să le facă. Am văzut români care au spus – domnule, cum să facă aşa ceva. Aici cred că s-a greşit de către fostul ministru al Apărării sau Guvern. Trebuia luat G2G şi să decidă cu cine mergi, pentru că nu se cumpără biciclete, ci sisteme de apărare", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3. 
"Dacă erau aici reporteri străini, adică alt nivel, la 10 august, ce prezentau cei care erau acolo? Prezentau realitatea? Nu, realitatea era cea pe care o prezentaţi dvs? Ei ce transmiteau? Demostraţii paşnice. Zeci de mii de români din Diaspora să protesteze şi au fost înlăturaţi cu brutalitate. Să nu se piardă controlul. Cum controlăm această ţară? În primul rând trebuie s-o controlăm economic. Să luăm resursele să intrăm cu brutalitate şi foarte agresiv în construcţie, sistem bancar, agricultură. Românii nu ştiu ce să facă cu banii deci nu le putem lăsa lor impozitele şi taxele şi trebuie să le luăm noi prin nişte artificii. Dacă întâmplător există un DNA care nu se ia de companiile străine şi mai face şi curăţenie în faţa noastră, unele firme închise, altele în insolvenţă, cu excepţia insolvenţei veşnice cum e la Realitatea. Ce facem? Haideţi pe ei. Sigur că cu aceşti reporteri care sunt de bună credinţă, dar nu or fi fost atenţi la 10 august sau la ce se întâmplă în România. Nu au scris despre protocoale. Nu am văzut în presa străină sau la Bruxelles în vreo mare dezbatere despre aceste lucruri de o mare gravitate", a mai spus liderul PSD.
Recent, Le Figaro titra că fostul preşedinte Ion Iliescu spunea că PSD trece printr-o perioadă dificilă şi se confruntă cu "cea mai gravă criză politică". "Este o perioadă dificilă, confuză pentru partid, care trăieşte cea mai mare criză politică a sa", ar fi spus Ion Iliescu, conform Le Figaro, care personal nu îl apreciază pe Liviu Dragnea, a cărui "poziţie personală, cu probleme juridice, a creat fracturi interne" în PSD.
În înregistrarea pusă la dispoziţie ulterior, nu există partea în care Iliescu ar vorbi despre fracturi în PSD cauzate de Liviu Dragnea, spune însă "în relaţiile din cadrul partidului situaţia nu este simplă. Nici măcar pentru liderul partidului şi pentru alţii".
Fostul preşedinte a negat, pe blogul personal, declaraţiile, precizând că a citit "cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilaţie despre PSD şi despre situaţia politică din România".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu