>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Gelu Voican Voiculescu, prima reacţie după ce a fost inculpat în dosarul Revoluţiei: Directiva a venit de la preşedintele Iohannis

Gelu Voican Voiculescu, inculpat vineri în Dosarul Revoluţiei, l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că ar fi fost cel care ar fi ordonat punerea în mişcare a acţiunii penale în această cauză.
Imaginea articolului Gelu Voican Voiculescu, prima reacţie după ce a fost inculpat în dosarul Revoluţiei: Directiva a venit de la preşedintele Iohannis

"Trebuie să reţineţi că acest 860 de oameni au murit până în 22 decembrie când s-a anunţă execuţia lui Ceauşescu, autorii acestor crime care s-au dedat la diversiunea armata pe care o numim teroristă au fost oameni în slujba fostului regim şi de frică au reacţionat, dar când au auzit că au fost cei doi ucişi au predat armele, a spune azi că noi am ordonat uciderea a 860 de oameni este o blasfemie şi face parte din şirul unei revanşe (...) Cuplul Ceauşescu nu merită executat? O revoluţie de aceea s-a făcut, acum ne pare rău de ei, o revoluţie nu e un act galant, este o discontinuitate, nu mai invocat procesul Ceauşescu, am dat curs unui deziderat întreagă populaţie a României. Procurorii dau curs unei directive care a venit de la preşedintele Iohannis, care a spus că e vremea procurorilor, nu a istoricilor, din vremea aceea, Parchetul obedient a început să instrumenteze acest dosar. Se creează falsa impresie că abia acum a trebuit să vină Iohannis ca să se facă lumină”, declară Gelu Voican Voiculescu", a declarat Gelu Voican Voiculescu, la Digi24.
Procurorii Secţiei militare din Parchetul Generel au anunţat, vineri, că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu, în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989.
Ion Iliescu, membru şi preşedinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. şi fost vice prim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu