>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Încă cinci bebeluşi, internaţi la Spitalul Alexandrescu. În total, 34 sunt confirmaţi cu stafilococ

Încă cinci bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti au fost internaţi în cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, fiind suspectaţi cu infecţia stafilococ auriu meticilino rezistent. În total, 34 de copii născuţi la Maternitatea Giuleşti au fost diagnosticaţi cu această bacterie.
Imaginea articolului Încă cinci bebeluşi, internaţi la Spitalul Alexandrescu. În total, 34 sunt confirmaţi cu stafilococ

În ultimele trei zile, alţi cinci copii s-au prezentat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, cu diverse simptome, în total fiind confirmaţi, la spitalul „Grigore Alexandrescu” 33 de bebeluşi cu infecţia stafilococ auriu meticilino rezistent. În prezent, în cadrul unităţii spitaliceşti sunt internaţi şapte copii.
Alţi patru bebeluşii sunt internaţi la Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii „Maria Sklodowska Curie”. 
Ministrul Sănătăţii susţine că infecţia cu stafilococ a fost răspândită din cauza faptului că naşterile cezariene se fac pe “bandă rulantă” şi nu există timp suficient pentru curăţenia “ca la carte”.
Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSP) a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti să sisteze internările începând din data de 30 noiembrie după scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu.
DSP ar fi trebuit să anunţe cel mai devreme, joi, rezultatele, însă momentan nu au venit cu nicio declaraţie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu