>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Iranul va continua testarea rachetelor balistice

Autorităţile din Iran au transmis duminică seară că vor continua testarea rachetelor balistice pentru consolidarea sistemului de apărare, în pofida acuzaţiilor primite din partea Statelor Unite conform cărora activitatea este ilegală, relatează Reuters.
Imaginea articolului Iranul va continua testarea rachetelor balistice

„Testele balistice sunt făcute pentru apărarea ţării şi le vom continua”, a declarat Abolfazl Shekarchi, purtător de cuvânt al forţelor armate iraniene.
„Vom continua să dezvoltăm şi să testăm rachete balistice. Acest lucru nu se încadrează în prevederile Acordului nuclear şi face parte din programul de apărare a ţării, lucru pentru care nu avem nevoie de aprobarea altor ţări”, a adăugat Abolfazl Shekarchi.
Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a afirmat sâmbătă seară (duminică dimineaţă, ora României) că Iranul a testat o rachetă cu rază medie de acţiune, prin încălcarea reglementărilor internaţionale, însă regimul islamist de la Teheran a respins acuzaţiile.
De asemenea, şi ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, şi-a exprimat dezaprobarea faţă de acţiunile Iranului.
Acesta s-a declarat îngrijorat de acuzaţiile conform cărora Iranul a testat o nouă rachetă cu rază medie de acţiune, catalogând acţiunea drept „provocativă, ameninţătoare şi în dezacord cu rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU.
„Susţinerea noastră faţă de Acordul nuclear cu Iranul nu diminuează îngrijorarea faţă de acţiunile Iranului”, a declarat Hunt.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu