>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

LIVE Iohannis, declaraţii după şedinţă CSAT. Surse: Şeful statului a respins propunerea ministrului Apărării pentru preluarea conducerii Statului Major al Apărării

Klaus Iohannis a convocat şedinţa CSAT pentru vineri, de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, cu scopul de a analiza solicitările ministrului Apărării referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României. După reuniune, premierul Dăncilă va profita de prezenţa sa la Cotroceni şi îi va cere şefului statului o întâlnire legată de a doua remaniere care a rămas în suspensie.

UPDATE 12.30: Preşedintele Iohannis nu a acceptat propunerea ministrului Apărării pentru a prelua şefia Armatei, Dumitru Scarlat.
Premierul Viorica Dăncilă a venit la Palatul Cotroceni însoţită de miniştrul Justiţiei Tudorel Toader, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, ministrul de Interne, Camern Dan şi ministrul Economiei, Niculae Bădălău.
Şedinţa CSAT, convocată de preşedintele Klaus Iohannis, se află în desfăşurare, la ora transmiterii ştirii. Şeful statului va face declaraţii de presă după şedinţa CSAT, anunţă Administraţia Prezidenţială.
”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în data de 28 decembrie a.c., începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pentru a analiza solicitările ministrului apărării naţionale referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României”, a precizat Preşedinţia într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat, miercurea trecută, că nu va prelungi mandatul actualului şef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, care se încheie în 31 decembrie 2018. Leş nu a precizat pe cine va propune în locul lui Ciucă.
"Nu voi prelungi acest mandat al şefului Statului Major al Apărării. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat eu în arhive, a fost o singură situaţie în care s-a prelungi mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării şi am dorit să menţin aceeaşi cutumă. Nu vreau să ajung să vă spun care este părerea mea despre generalul Ciucă pentru că am lucrat cu dânsul aproape doi ani, ştiu capacităţile domniei sale, ştiu ce a făcut pentru Armata României şi ce poate face", a declarat Gabriel Leş, la Antena 3.
Întrebat ce se întâmplă dacă preşedintele refuză noua propunere pentru conducerea Statului Major al Apărării, ministrul Apărării a precizat: "Nici nu vreau să mă gândesc la aşa ceva. Discutăm de Armata României şi despre un mandat care este la încheiere în acest moment. Nu cred că mă pot gândi la aşa ceva din partea preşedintelui".
Mandatul şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, se încheie pe 31 decembrie 2018.
Potrivit legii, şeful Statului Major al Apărării, care este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată, este numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului Apărării Naţionale, cu avizul primului-ministru, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an. În funcţia de şef al Statului Major al Apărării poate fi numit locţiitorul acestuia sau unul dintre şefii categoriilor de forţe ale armatei.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu