>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

MAE: Până în prezent nu sunt confirmate victime de cetăţenie română în urma atacului din Strasbourg

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, marţi noaptea, că până în prezent nu sunt confirmate victime de cetăţenie română în urma atacului armat din Strasbourg.
Imaginea articolului MAE: Până în prezent nu sunt confirmate victime de cetăţenie română în urma atacului din Strasbourg

”Consulatul General al României la Strasbourg are în atenţie incidentul petrecut în seara zilei de 11 decembrie în Piaţa Kleber şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate. Până în acest moment, nu sunt confirmate victime de cetăţenie română şi nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară la nivelul oficiului consular”, a anunţat MAE marţi noaptea, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon ale Consulatului General al României la Strasbourg: +33 369.321.938, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6.27.05.00.22.

”Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să intervină dacă situaţia o va impune”, se mai arată în comunicatul MAE.
Cel puţin două persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite în atacul armat produs marţi seară în centrul oraşului Strasbourg, anunţă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de FranceInfo.
Sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi militari au fost mobilizaţi în centrul oraşului Strasbourg.
Preşedintele Emmanuel Macron a fost informat despre incident şi a încheiat brusc o recepţie la care erau invitaţi parlamentari, desfăşurată la Palatul Élysée.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu