>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Oficial britanic: Al-Qaida plănuieşte să comită noi atentate în Europa. Ce ţinte ar fi vizate

Al-Qaida plănuieşte să comită noi atentate în Europa, vizând avioane de pasageri şi aeroporturi, în contextul "renaşterii" reţelei teroriste pe fondul declinului organizaţiei rivale Stat Islamic, a declarat Ben Wallace, adjunct al ministrului britanic de Interne, responsabil pentru Securitate.
Imaginea articolului Oficial britanic: Al-Qaida plănuieşte să comită noi atentate în Europa. Ce ţinte ar fi vizate
"Pericolul aviatic este real (...) Al-Qaida a renăscut. S-a reorganizat. Fac tot mai multe comploturi în Europa şi s-au familiarizat cu noi metode şi încă aspiră să comită atacuri aviatice", a avertizat oficialul britanic, citat de cotidianul The Independent.
Ben Wallace a dezvăluit că Guvernul de la Londra va aloca 25 de milioane de lire sterline într-un program de cercetare pentru protejarea avioanelor în caz de atacuri teroriste, proiectul analizând în special noile metode folosite de terorişti.
 "Au explorat noi căi de a aduce bombe în avioane. Vorbim în mod public despre problema ameninţării din interior. Dacă nu poţi pătrunde pe uşa din faţă, atunci vei încerca să intri pe uşa din spate", a explicat oficialul, făcând referire la cazul unui atac eşuat din iulie 2017 ce viza un avion de pasageri din Australia.
"S-au reorganizat. Vedem al-Qaida făcându-şi acum apariţia în zone care credem că sunt inactive", a completat Wallace.
Cotidianul The Sunday Times a relatat recent că serviciile britanice de informaţii sunt îngrijoraţi că decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a retrage militarii americani din Siria le va oferi un nou refugiu islamiştilor de unde aceştia ar putea lansa atacuri în Occident.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu