>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Olguţa Vasilescu: Aveam nevoie de Catedrala Mântuirii. Felicit Biserica Ortodoxă Română

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, sâmbătă seară, că felicită Biserica Ortodoxă Română pentru că a reuşit să ridice Catedrala Mântuirii în an Centenar, subliniind că deşi au fost mulţi care au criticat „victoria”, era nevoie de un astfel de edificiu ce se construieşte o dată la 100 de ani.
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Aveam nevoie de Catedrala Mântuirii. Felicit Biserica Ortodoxă Română

„Anul acesta, de Centenar, avem, în final, o catedrală Au fost mulţi care nu au lăudat Biserica pentru această victorie, dar eu cred că de fiecare dată, când mergem în străinătate, primele lucruri pe care le vedem sunt muzeeele, catedralele. Cred că aveam nevoie de un astfel de edificiu care se construieşte o dată la 100 de ani. Felicit Biserica Ortodoxă Română, pentru că din păcate în acest an nu avem multe edificii cu care ne lăudăm noi, românii”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.
Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită la finele lunii noiembrie de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel, eveniment la care au participat mai mulţi ierarhi români şi străini. Aproximativ 20.000 de bucureşteni şi peste 30.000 de pelerini din toată ţara au venit la sfinţire.
Pentru Catedrala Mântuirii Neamului s-au chletuit până în prezent peste 110 milioane de lei, iar din această sumă, 75% sunt fonduri de la stat, respectiv de la primării şi de la Guvern.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu