>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Premierul Dăncilă discută cu Liviu Dragnea, în biroul său din Camera Deputaţilor, înaintea CEx

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a intrat, la momentul transmiterii acestei ştiri, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea, pentru a discuta înaintea participării celor doi la şedinţa CEx al PSD care va începe la ora 14.00.
Imaginea articolului Premierul Dăncilă discută cu Liviu Dragnea, în biroul său din Camera Deputaţilor, înaintea CEx

Social-democraţii se reunesc, luni la Parlament, începând cu ora 14.00, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că printre temele de discuţie va fi prezentarea rezultatelor vizitei efectuate de Guvern la Bruxelles.
"Trebuie să le spun şi celor din Comitetul Executiv Naţional care au fost rezultatele prezenţei noastre la Bruxelles, la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor. Acelaşi lucru l-am prezentat şi domnului preşedinte Liviu Dragnea şi acelaşi lucru vrem să-l prezentăm şi în faţa CExN. Aşa este normal. Să facem un raport al activităţii noastre şi al modului în care este pregătit Guvernul pentru preluarea Preşedinţiei (Consiliului UE - n.r.), dar şi al faptului că acolo s-a văzut cu adevărat cine are dreptate. Toţi au remarcat că suntem bine pregătiţi, iar Guvernul României este printre guvernele care intră în această Preşedinţie rotativă cel mai bine pregătit", a declarat Viorica Dăncilă, la finalul unei întrevederi cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pe care a avut vineri la Parlament.
Premierul a adăugat că pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD nu se află subiectul care vizează o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.
"Nu avem aşa ceva (un act normativ privind amnistia şi graţierea - n.r.) pe ordinea de zi, nu am aşa ceva pe masa Guvernului. În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă aşa ceva. Nu am avut o discuţie, deci nu pot să vă spun. Eu nu ştiu dacă se impune o discuţie. Nu pot să ştiu ce se va discuta în Comitetul Naţional. Fiecare poate să-şi spună opinia, aceasta este democraţia", a spus Dăncilă.
Întrebată punctual dacă exclude o astfel de OUG, până la finalul anului, şeful Executivului a răspuns: "Da. (...) V-am spus că nu am pe masă acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre amnistie şi graţiere".
Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu are pe masă nicio ordonanţă de urgenţă în acest sens.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, la Bruxelles, că o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea nu este un act de clemenţă pe care "şi-l doresc doar unii".
În contextul preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către România, premierul Viorica Dăncilă a efectuat între 4 şi 5 decembrie o vizită la Bruxelles, alături de mai mulţi miniştri, unde a avut întâlniri cu o serie de oficiali europeni, printre care şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi comisarul european Corina Creţu.
Referitor la subiect, preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri, în conferinţa comună cu prim-ministrul Viorica Dăncilă că sunt unele puncte, cum ar fi statul de drept, la care ar mai fi de lucrat, însă România este foarte bine pregătită să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
Totodată, surse social-democrate au precizat, pentru MEDIAFAX, că PSD va organiza Consiliul Naţional şi Comitetul Executiv pe 16 decembrie.
Liviu Dragnea anunţa, miercuri, că şedinţa Consiliului Naţional va avea loc la mijlocul lunii decembrie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu