>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Proteste în Franţa: Peste 1.700 de persoane reţinute, dintre care 1.220 arestate preventiv/ Emmanuel Macron va face „anunţuri importante” în zilele următoare

În urma protestelor care au avut loc sâmbătă în Franţa, la care au participat aproximativ 136.000 de persoane, au fost reţinute 1723 de oameni, dintre care 1220 luaţi în custodie, au anunţat autorităţile franceze, potrivit cotidianului Le Figaro.
Imaginea articolului Proteste în Franţa: Peste 1.700 de persoane reţinute, dintre care 1.220 arestate preventiv/ Emmanuel Macron va face „anunţuri importante” în zilele următoare

Potrivit bilanţului anunţat duminică dimineaţă, la Paris au fost reţinute preventiv 1.082 de persoane.
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a deplâns "scenele de haos" din capitală şi "pagubele incomensurabile" cauzate economiei şi imaginii oraşului.
Cele mai multe persoane au fost arestate la Paris, unde au avut loc confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine şi s-au înregistrat mai multe cazuri de vandalizare şi jefuire a unor magazine. Unele magazine de pe Champs-Elysee aveau sâmbătă ferestrele acoperite cu scânduri ca măsură de protecţie.
Protestele organizate în Franţa de Mişcarea "Vestelor Galbene", care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi erodarea nivelului de trai, au provocat haos în Paris şi mai multe oraşe franceze, cele mai grave fiind manifestaţiile violente din 1 decembrie.
Emmanuel Macron va face „anunţuri importante” în zilele următoare
Preşedintele francez Emmanuel Macron va face anunţuri importante în zilele următoare, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Guvernului Franţei, după o nouă serie de proteste violente organizate de mişcarea "Vestelor Galbene", informează agenţia de ştiri Reuters.
"Desigur, preşedintele Republicii (Franţa) va face anunţuri importante", a declarat Benjamin Griveaux, fără să ofere mai multe detalii despre ce urmează să anunţe.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu