>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tensiuni diplomatice în creştere după arestarea fiicei fondatorului Huawei. China l-a convocat pe ambasadorul SUA la Beijing

Le Yucheng, ministrul adjunct de Externe al Chinei, l-a convocat duminică pe ambasadorul SUA la Beijing în semn de protest faţă de arestarea lui Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei, informează agenţia de ştiri Bloomberg.

Imaginea articolului Tensiuni diplomatice în creştere după arestarea fiicei fondatorului Huawei. China l-a convocat pe ambasadorul SUA la Beijing

Oficialul chinez a declarat că acţiunile SUA au încălcat "drepturile legitime şi interesele cetăţenilor chinezi şi sunt extrem de negative".
"China va iniţia acţiuni suplimentare în funcţie de acţiunile SUA", a mai avertizat Le Yucheng.
Autorităţile chineze l-au convocat recent şi pe ambasadorul Canadei la Beijing şi au avertizat Ottawa că vor exista "consecinţe severe" dacă Meng nu este eliberată imediat.
Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei şi director financiar al companiei, a fost arestată săptămâna trecută pe aeroportul din Vancouver, la cererea autorităţilor americane. Ea este acuzată de fraude în legătură cu încălcarea sancţiunilor impuse de Statele Unite împotriva Iranului.
Autorităţile americane au început să ancheteze compania Huawei din anul 2016, sub suspiciunea că aceasta trimitea produse fabricate în Statele Unite către Iran şi alte ţări, lucru care încalcă legile de exporturi din SUA.
În cazul în care va fi extrădată în SUA, Meng se va confrunta cu acuzaţii multiple de conspiraţie pentru a defrauda mai multe instituţii financiare, cu o pedeapsă maximă de până la 30 de ani pentru fiecare cap de acuzare.
Arestarea fiicei fondatorului Huawei ar putea conducere la o deteriorare suplimentară a relaţiilor deja tensionate dintre SUA şi China, mai ales în contextul în care cele două ţări încearcă să ajungă la un acord privind comerţul.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu