>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Toader anunţă că va fi sesizată CCR dacă Iohannis nu aprobă cererea de numire în funcţie la şefia DNA/ Argumentele pentru revocarea lui Lazăr, mai puternice decât cele pentru Kovesi

Tudorel Toader a declarat că în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis nu va aproba solicitările de numire în funcţie a Adinei Florea la şefia DNA şi a altor patru procurori în funcţii de conducere la PÎCCJ şi DIICOT, va fi sesizată CCR, aşa cum s-a procedat în cazul revocării lui Kovesi.
Imaginea articolului Toader anunţă că va fi sesizată CCR dacă Iohannis nu aprobă cererea de numire în funcţie la şefia DNA/ Argumentele pentru revocarea lui Lazăr, mai puternice decât cele pentru Kovesi

„În mesajul final, am făcut apel la preşedinte să îşi respecte obligaţiile legale şi constituţionale să recitească şi să procedeze în îndeplinirea competenţelor (din documentele transmise joi către preşedinte, n.r.). (...) Eu personal exprim speranţa că dacă în cazul doamnei Kovesi, preşedintele a citit, dar nu prea a înţeles, şi am primit dezlegarea de la CCR, acuma avem deja această dezlegare, această decizie 358. Deja cred că preşedintele o va înţelege. Dacă nu, dacă va fi nevoie, vom merge încă o dată la Curtea Constituţională şi în final, indiferent de pregătirea pe care o avem sau nu, indiferent de nivelul la care înţelegem mecanismele statului de drept, avem consilieri şi trebuie să ne respectăm obligaţiile”, a declarat Tudorel Toader la RomâniaTV.
Precizările vin după ce Toader a anunţat, pe Facebook, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a trimis şi solicitarea pentru numirea Adinei Florea la şefia DNA.
„Am transmis cate presedintele Romaniei solicitarea de revocare din functie a procurorului general. Am transmis catre presedintele Romaniei si urmatoarele solicitaril de numire in functiile conducere: 1. Elena Giorgiana Hosu - procuror sef adjunct DIICOT; 2. Antonia-Eleonora Constantin - procuror sef al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ; 3. Iuliana Nedelcu - procuror sef adjunct al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ; 4.Florena-Esther Sterschi - procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul PICCJ; 5. Adina Florea - procuror sef al DNA! Exprimam si speranta faptului ca presedintele va reciti atat art. 132 din Constitutie cat si Decizia CCR nr 358/ 2018”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.
Toader: Argumentele în defavoarea lui Lazăr sunt mai puternice decât cele pentru fostul şef DNA
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi seară, că argumentele din raportul de evaluare a procurorului general sunt mult mai „puternice” decât cele din raportul întocmit pentru fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, subliniind că motivele de revocare a lui Lazăr sunt mult mai evidente.

„Domnul Lazăr e om şi el şi are orgoliile domniei sale. Nu îi e confortabil să iasă la pensie revocat, adică dat afară pe motive imputabile. (...) Argumentele aduse în defavoarea domnului Lazăr sunt mult mai evidente şi mult mai puternice decât cele aduse în defavoarea fostului procuror-şef al DNA. Pe cale de consecinţă, cu atât mai mult şi mai evidente sunt motivele de revocare”, a declarat Tudorel Toader, la RomâniaTV.
Precizările vin după ce Toader a anunţat, pe Facebook, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a trimis şi solicitarea pentru numirea Adinei Florea la şefia DNA.
„Am transmis cate presedintele Romaniei solicitarea de revocare din functie a procurorului general. Am transmis catre presedintele Romaniei si urmatoarele solicitaril de numire in functiile conducere: 1. Elena Giorgiana Hosu - procuror sef adjunct DIICOT; 2. Antonia-Eleonora Constantin - procuror sef al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ; 3. Iuliana Nedelcu - procuror sef adjunct al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ; 4.Florena-Esther Sterschi - procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul PICCJ; 5. Adina Florea - procuror sef al DNA! Exprimam si speranta faptului ca presedintele va reciti atat art. 132 din Constitutie cat si Decizia CCR nr 358/ 2018”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu