>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

TRANSGAZ, proiect finalizat. Este asigurată infrastructura aducerii gazelor din Marea Neagră


TRANSGAZ
Ce a declarat Ion Sterian, directorul Transgaz
Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA, o companie strategică aflată în portofoliul Ministerului Economiei, a finalizat în cursul nopții de vineri 28 decembrie, lucrările de interconectare a conductei de transport internațional gaze naturale T1 cu Sistemul Național de Transport gaze naturale (SNT).
Odată cu finalizarea acestor lucrări de interconectare se respectă și angajatul asumat de către compania românească față de Comisia Europeană în cauza AT.40335- Interconectări în domeniul gazelor din România.
Felicit Transgaz pentru că a reușit să-șîndeplinească la termen angajamentul asumat, este o dovadă de seriozitate și de profesionalism. Prin această investiţie este asigurată infrastructura necesară aducerii de către concesionari a gazelor naturale extrase din Marea Neagră în Sistemul Național de Transport. Transgaz derulează numeroase alte investiții strategice, pe lângă construcția gazoductului BRUA, menite să contribuie la dezvoltarea economică țării și să întărească securitatea energetică a României, asigurându-se diversificarea surselor de furnizare a gazelor naturale, a declarat Ministrul Economiei, Niculae Bădălău.
Asigurarea unui management eficient şi mobilizarea exemplară a tuturor resurselor și eforturilor sunt vectorii principali de acțiune prin care SNTGN Transgaz SA a reuşit finalizarea interconectării conductei T1 cu SNT înainte de termenul asumat, respectiv 31 decembrie 2018. Astfel, Transgaz a reușit, încă o dată, să confirme așteptările partenerilor noștri internaționali, a declarat, la rândul său, Directorul General al Transgaz, Ion Sterian.
Proiectul face parte din Planul Naţional de Dezvoltare a Sistemului Naținal de Transport Gaze Naturale în perioada 2018-2027 şi a constat în  lucrări de interconectare între SNT și conducta de transport internațional T1 în zona stației de măsurare Isaccea, precum şi reparația conductei Cosmești - Onești, respectiv lucrări de modernizare și amplificare a Stațiilor de comprimare Siliștea şi Oneşti şi modificări în interiorul Nodurilor Tehnologice Siliștea, Șendreni și Onești. (dcnews.ro)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu