>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

USR, după ce Senatul a adoptat Codul de Procedură Penală: Pregătim o nouă sesizare la CCR

Senatorul George Dircă a anunţat, luni, că USR va sesiza la Curtea Constituţională proiectul de lege privind Codul de Procedură Penală, după ce acesta a fost adoptat în plenul Senatului ca urmare a deciziei CCR. Senatorul susţine că proiectul încă are vicii de neconstituţionalitate.
Imaginea articolului USR, după ce Senatul a adoptat Codul de Procedură Penală: Pregătim o nouă sesizare la CCR

„Îmi e teamă să nu se ajungă la ideea în care în această ordonanţă ar putea fi introduse şi articolele pe care noi le-am discutat în cadrul acestei comisii, articole care au în continuare vicii de neconstituţionalitate, motiv pentru care noi pregătim chiar în acest moment o nouă sesizare pe care să o înaintăm Curţii Constituţionale”, a declarat George Dircă, în Parlament.
Senatorul USR a vorbit şi despre anunţul premierului privind OUG pe modificările aduse Codului de procedură penală declarate constituţionale de CCR.
„Astăzi (luni-n.r) am asistat la un episod foarte trist în istoria Parlamentului. În timpul în care în plenul Senatului se dezbătea reexaminarea Legii Codului de Procedură Penală am aflat pe surse, de la canalele de ştiri, că premierul Viorica Dăncilă împreună cu ministrul Justiţiei au declarat că urmează să adopte o OUG pe modificările aduse la Codul de procedură penală. Este inadmisibilă o astfel de atitudine. Aruncă în derizoriu întreaga activitatea parlamentară şi a comisiei care a discutat acest proiect de lege un an şi jumătate. (...) Practic vedem că astăzi în Cex Dragnea a dat dovadă de maximă disperare şi că doreşte să aibă aceste modificări până la finalul anului şi vor să profite de reducerea termenelor de prescripţie, de faptul că multe probe nu mai pot fi folosite în cadrul proceselor. Este o luptă pe viaţă şi pe moarte”, a adăugat Dircă.
Senatul a adoptat, luni, proiectul legislativ privind Codul de procedură penală, în urma deciziei CCR de neconstituţionalitate a unor articole. Printre modificări se numără şi eliminarea posibilităţii ca suspectul sau inculpatul să asiste la audierea victimei.
Senatorii au votat adoptarea modificărilor aduse Codului de oprocedură penală cu 74 de voturi „pentru”, 31 de voturi „împotrivă” şi 3 abţineri.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu