>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

USR: Opoziţia nu şi-a atins scopul de a demite Guvernul Dăncilă-Dragnea

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, joi, la Parlament, că opoziţia nu şi-a atins scopul de a demite Guvernul Dragnea-Dăncilă, precizând că USR şi PNL vor continua lupta pentru a introduce în legislaţie iniţaitiva „Fără penali”.
Imaginea articolului USR: Opoziţia nu şi-a atins scopul de a demite Guvernul Dăncilă-Dragnea

„Moţiunea de cenuzură a picat cu 161 de voturi, undeva în zona numărului de semnături iniţiale. Asta arată că în 29 de ani am construit foarte puţine în România şi în momentele de criză, de fapt, în aceşti 29 de ani doar am spoit ţara, şi în momentele de criză vedem cât de departe se poate ajunge şi indiferent cât de dramatică ar fi situaţia, ieri, am aruncat la gunoi 12% din capitalizarea bursieră, Practic, toată capitalizarea bursieră a fost aruncată la gunoi de un ministru de Finanţe Paiaţă şi ţinut în sfori de doi condamnaţi penali tocmai pentru furt din banul public.Deşi e clar că România merge pe un drum greşit şi să îndărtează de şansa ca respectiv tinerele generaţii să aibă un viitor. Din majoritate arată că nu este nicio problemă ceea ce arată că de fapt trebuie să continuăm lupta”, a declarat Dan Barna joi la Parlament.
Acesta a adăugat că participarea şefului statului Klaus Iohannis la şedinţa de Guvern este un lucru foarte bun
„Faptul că preşedintele merge acum la şedinţa de guvern este un lucru foarte bun. Aduc aminnte că este un apel pe care USR l-a făuct acum două săptămâni. Este un lucru foarte bun. este un Guvern de marionete cu caree trebuie să luptăm pentrru fiecare bucăţică de libertate pe care o fură sau o confiscă acestei ţări. Fac apel la cetăţeni, la toate forţele responsabile să constinuăm această luptă pentru că obiectivul al USR şi PNL este să aducem „Fără Pe nali” în legislaţie” a mai spus liderul USR.
Preşedintele USR a precizat că Opoziţia nu şi-a atins scopul, dar că va continua să lupte pentru înlăturarea guvernului Dăncilă.
„Nu ne-am atins scopul, scopul fiind ca acest Guvern Dăncilă -Dragnea care sugrumă România să plece, nu ni l-am atins fapt pentru care vom continua cu fiecare zi şi fiecare oră eforturile în acest obiectiv de care România are nevoie. Este un pas care nu a ieşit cum ne-am dorit. USR şi opoziţia a depus toate eforturile pentru a ajunge la acest rezultat, se pare că au fost insuficiente şi este un lucru frac să recunoaştem acest lucru. Data viitoare o să fim şi mai convingători în ceea ce priveşte destructurarea acestei majorităţi a penalilor pe care Liviu Dragnea o controlează", a subliniat Dan Barna.
Întrebat de ce colegii din Opoziţie, respectiv liberalii nu sunt prezenţi la declaraţiile de după votul de la moţiunea de cenzură, Barna a precizat că important este cine îşi asumă să vorbească.
"Momentan suntem la finalul unei zile care nu ne-a adus nicio bucurie, am venit să stăm de vorbă cu dvs, mai mult de atât ctrebuie întrebaţi colegii din opoziţie. La finalul zilei este mai puţin important cine îşi asumă să vorbvească despre un rezultat sau altul” a spus liderul USR.
La rândul său, preşedintele PMP Eugen Tomac a spus că moţiunea de cenzură a fost un prilej pentru ca românii să vadă că Executivul este incapabil să îşi prezinte priorităţile.
„Această moţiune de cenuză ce este important este că am oferit din nou prilejul pentru ca românii să vadă un lucru esenţial. Guvernul este incapabil să îşi prezinte priorităţile şi să răspundă la lucruri evidente. Econimia este la pământ, finanţele sunt într-un hoas total şi uitati-vă cu toată bărbăţia PSD nu au fost în stare să aducă bugetul de stat la timp, aşa cum prevede legea, în Parlament. Bătălia în Opoziţie trebuie să se ducă cu toate mijloacele democratice pe care le avem la dispoziţie penreu că ne aşteaptă o perioadă foarte grea - anul 2019 va fi anul în care PSD va fugi de la guvernare pentru că până acum s-a ţinut de putere prin şantaj şi prin frică. Frica i-a unit!” a spus Tomac.
Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a picat în Parlament, demersul Opoziţiei nereuşind să strângă numărul necesar de voturi, şi anume, 233. Pentru moţiunea de cenzură au votat doar 161 dintre senatori şi deputaţi.
Votul a fost secret cu bile.
Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României" a fost semnată de 163 de senatori şi deputaţi. Aceasta a fost citită în plenul reunit de luni al Parlamentului.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu