>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

VISOLUL provoacă probleme în Capitală şi în ţară: Zeci de localităţi, fără electricitate. Copaci şi stâlpi de înaltă tensiune, doborâţi. Peste 40 de maşini, blocate în nămeţi | LIVETEXT

Zeci de localităţi din vestul ţării au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii, fiind afectate zeci de mii de familii. Peste 150 de copaci şi 15 stâlpi au fost doborâţi din cauza vântului şi a zăpezii, iar 40 de maşini au rămas blocate în nămeţi, în ultimele 24 de ore, în judeţele afectate de vremea rea, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Imaginea articolului VISOLUL provoacă probleme în Capitală şi în ţară: Zeci de localităţi, fără electricitate. Copaci şi stâlpi de înaltă tensiune, doborâţi. Peste 40 de maşini, blocate în nămeţi | LIVETEXT

Peste 150 de copaci doborâţi de vânt şi a zăpadă. Probleme în 16 judeţe şi în Capitală
Potrivit IGSU, pompierii şi reprezentanţii autorităţilor locale au intervenit cu utilajele administratorului de drum pentru deblocarea a peste 40 de maşini care nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea de pe autoturisme sau carosabil a peste 150 de arbori şi 15 stâlpi doborâţi din cauza căderilor de zăpadă şi vântului puternic.
În judeţele Hunedoara, Ialomiţa şi Teleorman s-a intervenit cu autofreze la deschiderea drumului pentru ca trei ambulanţe să poată ajunge ajunge la cazurile medicale, iar în judeţul Prahova, pe raza localităţii Slănic, autorităţile locale au intervenit pentru preluarea a 46 de persoane aflate într-un autocar care nu mai putea înainta. Toţi pasagerii au fost transportaţi cu un microbuz la hotelul unde erau cazaţi, iar autocarul va fi coborât atunci când condiţiile de drum vor permite.
În judeţul Olt, pompierii militari au intervenit pentru deblocarea şi repunerea pe roţi a unui autocar răsturnat între localităţile Salcia şi Pleşoiu. Salvatorii au îndepărtat zăpadă care bloca accesul către persoanele din interior, au evaluat medical toţi ocupanţii şi au evacuat pasagerii, în condiţii de siguranţă.
Până la finalizarea misiunii de repunere a autocarului pe carosabil, cele 29 de persoane au fost transportate la şcoala din localitatea Slătioara, iar ulterior toţi pasagerii şi-au continuat deplasarea către destinaţie, cu acelaşi autocar.
Din cauza crengilor căzute pe liniile de cale ferată, traficul feroviar din judeţul Caraş Severin a fost întrerupt temporar. Persoanele aflate în trenurile oprite au fost preluate de autocare şi transportate în localităţile de distinaţie.
În municipiul Timişoara, echipajele ISU au intervenit pentru degajarea a 94 copaci căzuţi pe carosabil şi pe autovehicule, precum şi pentru înlăturarea a stâlpilor de electricitate şi cablurilor electrice desprinse din cauza vântului.
Reprezentanţii IGSU le recomandă cetăţenilor să urmărească permanent atenţionările transmise de autorităţi, să se informeze asupra stării drumurilor şi să îşi echipeze autoturismele pentru circulaţia în regim de iarnă. De asemenea, persoanelor care vor să urmeze trasee montane, salvatorii le recomandă să fie echipate corespunzător şi să evite zonele cu vizibilitate redusă.
Fenomene meteorologice periculoase, căderi masive de zăpadă, viscol, lapoviţă şi vânt puternic au fost înregistrate efecte în 16 judeţe ale ţării, respectiv Arad, Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Timişoara, Tulcea şi municipiul Bucureşti.
CNAIR a intervenit, în noaptea de sâmbătă, cu 1.113 utilaje. Nu sunt drumuri închise

Drumarii de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au acţionat, între 15 decembrie 2018, ora 17:00, şi 16 decembrie 2018, ora 05:30, cu 1.113 utilaje şi au răspândit aproximativ 9.876 de tone de material antiderapant, conform unui comunicat de presă.

„Nu sunt drumuri închise, deşi e cod portocaliu în unele judeţe”, au mai precizat reprezentanţii Companiei.
DRDP Cluj a avut cele mai multe autoutilaje, 279, iar drumarii acesteia au răspândit cea mai mare cantitate de material antiderapant, aproape 3.143 de tone.
O activitate intensă a avut DRDP Timişoara, care a acţionat cu 230 de autoutilaje, iar drumarii au răspândit 2.805,5 tone de material antiderapant. Spre deosebire de aceasta, DRDP Iaşi a acţionat cu mai multe autoutilaje, 268, dar drumarii acesteia au răspândit 2.113,5 tone de material antiderapant.
Pe lângă cele trei, alte direcţiile regionale ale CNAIR au acţionat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, astfel: DRDP Braşov cu 117 autoutilaje şi a răspândit aproape 738 de tone de material antiderapant; DRDP Bucureşti, cu 108 autoutilaje şi a răspândit 521 de tone de material antiderapant; DRDP Craiova, cu 159 de autoutilaje şi a răspândit 510 tone de material antiderapant; DRDP Constanţa cu 60 autoutilaje şi a răspândit 147 de tone de material antiderapant.
„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au subliniat reprezentanţii CNAIR.
Peste 40.000 de locuitori din Timiş, fără energie electrică din cauza viscolului
60 de localităţi din judeţul Timiş sunt parţial sau total nealimentate cu energie electrică, duminică dimineaţa, fiind afectate peste 40.000 de persoane, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Şi în judeţele Caraş-Severin şi Vrancea sunt probleme.

Potrivit reprezentanţilor ISU Timiş, peste 40.000 de oameni din 60 de localităţi din judeţul Timiş nu au energie electrică.
“În prezent, pentru restabilitarea energiei electrice în localităţile afectate lucrează 24 de echipe”, a informat ISU Timiş.
În ultimele 24 de ore, pompierii timişeni a intervenit în peste 140 de situaţii de urgenţă, dintre care patru incendii, 94 de degajări de copaci şi crengi căzute pe maşini şi pe partea carosabilă, în urma cărora au fost afectate 39 de autoturisme, 32 de degajări de cabluri de pe partea carosabilă, cinci stâlpi căzuţi şi cinci accidente rutiere.
Şi în judeţul Caraş-Severin sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică. 34 de localităţi, printre care patru oraşe şi staţiunea Semenic, sunt nealimentate cu energie electrică, duminică dimineaţa, din cauza ninsorii.
În uma fenomenelor meteorologice din ultimele 24 de ore, s-au produs avarii în reţelele de alimentare cu energie electrică şi în judeţul Vrancea. Mii de familii din oraşul Panciu, cartier Satu Nou, dar şi din comuna Ciorăşti nu au curent electric din cauza crengilor căzute în reţea.
34 de localităţi din Caraş-Severin, fără energie electrică din cauza ninsorii
Un număr de 34 de localităţi din judeţul Caraş-Severin, printre care patru oraşe şi staţiunea Semenic, sunt nealimentate cu energie electrică, duminică dimineaţa, din cauza ninsorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, duminică dimineaţa, erau probleme privind alimentarea cu energie electrică la un număr de 34 de localităţi. Printre acestea se numără oraşele Bocşa, Caransebeş, Oraviţa şi Oţelu Roşu, precum şi staţiunea Semenic.
De asemenea, drumul judeţean 582 a fost închis pe tronsonul Brebu Nou – Slatina Timiş, până în data de 15 martie 2019, din cauza condiţiilor meteo.
După prima zi în care judeţul Caraş-Severin a fost sub cod portocaliu de ninsori, reprezentanţii ISU Timiş au intervenit de 13 ori pentru degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil, a şase copaci căzuţi pe maşini şi a trei stâlpi de curent care s-au prăbuşit, dintre care unul a avariat o maşină, în Reşiţa.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu