>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Zeci de arestări într-o altă capitală europeană, după proteste violente inspirate de mişcarea „Vestelor Galbene”

Aproximativ 60 de persoane au fost arestate după proteste violente inspirate de mişcarea "Vestelor Galbene" care au avut loc vineri la Bruxelles, în cursul cărora două maşini de poliţie au fost incendiate, informează site-ul publicaţiei The Financial Examiner.
Imaginea articolului Zeci de arestări într-o altă capitală europeană, după proteste violente inspirate de mişcarea „Vestelor Galbene”

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii care au aruncat cu pietre şi alte obiecte înspre forţele de ordine.
Mai mult, protestatarii au răsturnat şi incendiat două maşini de poliţie.
Ilse Van De Keere, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei din Bruxelles, a declarat că aproximativ 300 de persoane au participat la incidentele violente, până în acest moment fiind arestate aproximativ 60 de persoane sub acuzaţia de perturbare a ordinii publice.
Mulţi dintre protestatari aveau la ei obiecte considerate periculoase, inclusiv leviere şi sprayuri cu piper, şi purtau măşti de gaze.
Mişcarea "Vestelor Galbene", care protestează faţă de majorarea preţurilor la carburanţi şi faţă de erodarea nivelului de trai din Franţa, a căpătat o amploare naţională în această ţară şi se pare că a inspirat proteste antiguvernamentale şi în Belgia şi Olanda, deşi niciuna din cele două ţări nu a propus majorarea taxelor pentru carburanţi - scânteia care a provocat amplele manifestaţii de la Paris şi din alte oraşe franceze.
Sute de poliţişti au fost mobilizaţi sâmbătă la Bruxelles după ce violenţele de vineri. Mai mulţi protestatari s-au strâns la Bruxelles în faţa sediilor unor instituţii ale Uniunii Europene, care sunt închise sâmbătă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu