>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Cântăreţul de muzică folk Adrian Berinde a murit de cancer. Ultima fotografie distribuită de artist

Cântăreţul de muzică folk Adrian Berinde a murit la vârsta de 60 de ani, într-o clinică din Germania unde era internat pentru un tratament, după ce, în urmă cu doi ani, a fost diagnosticat cu cancer, au declarat pentru MEDIAFAX surse.
Imaginea articolului Cântăreţul de muzică folk Adrian Berinde a murit de cancer. Ultima fotografie distribuită de artist

Artistul era bolnav de mai mulţi ani, în 2009 fiind supus unui transplant de ficat.
Informaţia despre decesul acestuia a fost făcută publică şi de artista folk Zoia Alecu, pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook: "Veştile rele circulă cu o viteză uluitoare, prieteni. Un artist de o candoare extraordinară, un om bun şi hărăzit de Dumnezeu a murit. Adrian Berinde nu mai este cu noi, de astăzi. Drum lin, Adrian! Vei fi mereu în gîndurile mele!".
Născut pe 4 mai 1958, la Oradea, Adrian Berinde a absolvit cursurile Şcolii de Arte Plastice din Cluj-Napoca.
În 1982, s-a stabilit la Moudon, în Elveţia, unde a lucrat ca pictor. Până în 1994 a avut mai multe expoziţii personale în Elveţia, în oraşe precum Lausanne şi Fribourg, dar şi la Paris.
În 1994, a înfiinţat la Cluj-Napoca studioul de înregistrări Taurus, iar, în 1995, a lansat albumul "Absent", realizat pe versuri proprii.
Au urmat albume muzicale ca "Negru De Fum" (1996), "Vertical" (1998), dar şi "Captiv In Inutil" (2001), lansat şi ca volum de versuri, "Albaştri după ploi" (2003), "Azil" (2011), "Atât de bine" (2015) şi "Arcan", acesta din urmă apărând pe piaţă în 2017.
În 2000, a semnat un contract cu celebra companie canadiană Cirque du Soleil, cântând în spectacolul "Varekai".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu