>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Cea mai lungă pârtie de schi din nordul ţării, inaugurată după 10 ani cu scandal: Bătaie de joc/ Gondola nu merge în ziua inaugurării. Parcare egală cu 0/ La 20 mil. euro vreţi să şi meargă?

Inaugurarea celei mai lungi pârtii de schi din nordul ţării, situată în Masivul Rarău, a fost marcată de nemulţumiri, deoarece telegondola nu a funcţionat aproximativ două ore, astfel că nu toţi turiştii au reuşit să schieze.
Imaginea articolului Cea mai lungă pârtie de schi din nordul ţării, inaugurată după 10 ani cu scandal: Bătaie de joc/ Gondola nu merge în ziua inaugurării. Parcare egală cu 0/ La 20 mil. euro vreţi să şi meargă?

Instalaţia de telegondolă de pe pârtia Rarău, inaugurată sâmbătă, nu a funcţionat timp de aproape două ore, autorităţile dând vina pe temperaturile foarte scăzute şi pe faptul că instalaţia nu a fost folosită mai bine de cinci ani.
Multe persoane şi-au manifestat nemulţumirea pe Facebook.
„Organizarea lasă de dorit....păcat să vii din Iaşi şi să nu poţi să ajungi decât pe jos şi când ajungi nu mai merge telegondola.....păcat”, scrie un utilizator.
Altul comentează: „O bătaie de joc organizarea dumneavoastră!”.
„Bătaie de joc. Gondola nu merge în ziua inaugurării. Parcare egală cu 0. De unde poţi parca până la pârtie ai bus, dar nu te lasă să urci cu schiurile în bus. Felicitări pt inaugurare. După 2 ore de stat în frig au anunţat că s-a stricat un senzor la gondolă!”, a scris un alt utilizator al reţelei de socializare.
„La 20 mil. euro vreţi să şi meargă (telegondola - n.r.)”, comentează ironic o altă persoană.Alţii sunt mai împăciuitori în comentarii, criticându-i pe nemulţumiţi şi atrăgându-le atenţia că până una alta contează investiţia, pentru că probleme care ţin de senzorii telegondolei pot fi des: ”Pentru aglomeraţie e normal, e ziua inaugurării, nu cred că va mai fi vreodată atâta lume şi apoi ce ţine de circulaţie ne implică şi pe noi. (...) În loc să vorbiţi puneţi mâna şi faceti ceva că doar aşa mergem înainte”.
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, sâmbătă seara, pentru MEDIAFAX, că a ţinut să verifice dacă telegondola funcţionează bine şi a revenit pe pârtia de la Câmpulung Moldovenesc.
”M-am bucurat să văd ca turiştii nu au plecat de pe pârtie şi au continuat să schieze chiar şi după lăsarea întunericului, profitând de instalaţia de nocturnă. Chiar am urcat până la punctul de plecare şi am observat că turiştii erau încântaţi şi schiau fără probleme. Pârtia de la Câmpulung Moldovenesc este una dintre cele mai mari din România şi sunt sigur că va fi noul punct de atracţie pentru amatorii de sporturi de iarnă atât din România, cât şi din străinătate”, a spus Trif.
Pârtia din Masivul Rarău, de dificultate medie, are o lungime de 2.850 de metri, 9 tunuri de zăpadă, iar pentru a fi funcţională s-au investit 15 milioane de euro, cei mai mulţi de la Ministerul Turismului.
Lucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc au început în urmă cu zece ani şi ar fi trebuit finalizate în 2012, însă proiectul a fost oprit din lipsa resurselor financiare. În septembrie 2016 lucrările au fost reluate.(Mediafax)


Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu