>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Darius Vâlcov provoacă un scandal după ce a publicat, înainte de datele INS, situaţia deficitului bugetar. Liberalul Cîţu îl acuză că a măsluit ciferele şi va informa organismele europene

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, şi senatorul PNL Florin Cîţu se află în mijlocul unei dispute privind nivelul deficitului bugetar al României din 2018.
Imaginea articolului Darius Vâlcov provoacă un scandal după ce a publicat, înainte de datele INS, situaţia deficitului bugetar. Liberalul Cîţu îl acuză că a măsluit ciferele şi va informa organismele europene

„Deficit (cash) 2018 = 2,92% (n.red. - din PIB). Felicitări valoroasei echipe de la Ministerul Finanţelor Publice! #indraznestesacrezi”, a scris Darius Vâlcov, luni, la ora 19:45, pe pagina sa de Facebook.
În schimb, senatorul liberal Florin Cîţu susţine, într-o postare pe pagina sa de Facebook, publicată marţi, în jurul orei 10, că datele prezentate de Vâlcov sunt false.
„Darius Valcov confirmă criză! Cifrele prezentate de Darius Valcov sunt măsluite. #fakenews Datele OFICIALE despre execuţia bugetului în 2018 apar după 25 ianuarie 2019. Doar atunci MFP are situaţia EXACTĂ şi FINALĂ a execuţiei bugetare. Aseară târziu am fost sunat din MFP şi mi s-a spus că aceste cifre nu sunt reale. Mai mult, şi asta este foarte grav, Darius Valcov le cere angajaţilor de la finanţe să măsluiască datele în aşa fel încât execuţia finală să arate exact aşa cum a anunţat el. Adică sub 3%”, a precizat Cîţu.
În plus, senatorul PNL a menţionat că va informa organismele europene cu privirea la situaţie creată şi că este nevoie de anchete ale unor instituţii interne.
„Pentru a-i opri şi a-i pedepsi pe cei responsabili este nevoie de trei lucruri: - Alo instituţiile statului, se aude? (Curtea de Conturi, Procuratura, CSAT…); - Îi cer public lui Teodorovici să permită ca o echipă de experţi ai opoziţiei să verifice corectitudinea execuţiei bugetare. Suntem pregătiţi.; - voi informa EUROSTAT de manipularea indicatorilor economici în România, în scopul manipulării pieţelor de capital, financiare şi bancare. În cazul în care nu vom reuşi, vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se întâmplă în grădina celui care pentru 6 luni de zile va prezida şedinţele ECOFIN. #RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniiTrebuieSaStie”, a scris Cîţu.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu