>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

DIICOT a reţinut trei traficanţi de droguri. Aceştia vindeau, lunar, un număr impresionant de pastile de ecstasy

Procurorii DIICOT au reţinut trei bărbaţi după ce au fost prinşi în flagrant în Capitală, când încercau să vândă 1.800 de comprimate de ecstasy. Procurorii au descoperit că aceştia se aprovizionau din străinătate, lunar, cu 10.000 de comprimate, pe care le vindeau în ţară pentru 50.000 euro.
Imaginea articolului DIICOT a reţinut trei traficanţi de droguri. Aceştia vindeau, lunar, un număr impresionant de pastile de ecstasy

„La data de 18.01.2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 ore a inculpaţilor M. C., P. O. şi A. D., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. La data de 27.11.2018 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul A. D. distribuie către dealeri cantităţi importante de pastile ecstasy, la preţuri de 5 - 6 euro/comprimat, în funcţie de cantitatea tranzacţionată, ulterior drogurile fiind revândute la preţuri mai mari în cluburi de pe raza municipiului Bucureşti”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor, s-a stabilit că membrii unei reţele de traficanţi de droguri achiziţionau comprimate MDMA din străinătate şi după ce drogurile erau aduse în România, doi dintre ei se ocupau de vânzarea lor.
Preţul mediu de procurare din ţări aflate în Europa de Vest a unor cantităţi de cel puţin 10.000 comprimate este de aproximativ 1 euro/comprimat, după care bărbaţii le vindeau în România la preţuri de peste patru ori mai mari (între 4,5 euro /comprimat şi 6 euro /comprimat) în funcţie de cantitatea tranzacţionată, iar dacă pastilele erau vândute consumatorilor la bucată, la preţul mediu de aproximativ 11 euro/comprimat, arată DIICOT.
„La data de 15.01.2019 inculpaţii au comercializat pe raza municipiului Piatra Neamţ un număr de 101 comprimate MDMA, cu suma de 2100 lei iar la data de 18.01.2019, inculpaţii au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului Bucureşti în timp ce comercializau 1807 comprimate MDMA, la preţul de 8100 euro. Dacă întreaga cantitate de droguri vândută de cei trei inculpaţi era tranzacţionată prin vânzarea către consumatori la un preţ mediu de 50 lei/comprimat, prin traficarea celor 1908 comprimate MDMA suma totală încasată ar fi fost în valoare de 95.400 lei, în echivalent 20.300 euro”, mai arată sursa citată.
Procurorii au descoperit că aceştia se aprovizionau aproape lunar cu aproximativ 10.000 comprimate de ecstasy, iar dacă erau vândute en-gross cu preţul mediu de 5 euro/comprimat s-ar fi încasat aproximativ 50.000 euro la un lot de pastile. În cursul zilei de sâmbătă, cei reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu