>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Donald Trump critică FBI-ul în urma dezvăluirilor privind ancheta în cazul legăturilor sale cu Rusia

Donald Trump l-a criticat sâmbătă pe fostul director FBI, James Comey, după ce publicaţia The New York Times a relatat un articol privind ancheta demarată de Biroul Federal de Investigaţii pentru a îl verifica pe liderul de la Casa Albă în cazul privind ingerinţele ruse, relatează Politico.eu.
Imaginea articolului Donald Trump critică FBI-ul în urma dezvăluirilor privind ancheta în cazul legăturilor sale cu Rusia

"Wow, tocmai am aflat de la New York Times că foştii lideri corupţi ai FBI, aproape toţi concediaţi sau forţaţi să plece din motive foarte grave, au deschis o investigaţie asupra mea, fără motiv şi fără dovezi, după ce l-am concediat pe James Comey, o persoană cu adevărat josnică", a declarat Trump.
Potrivit NYT, Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI) a lansat o anchetă pentru a verifica dacă preşedintele Donald Trump ar acţiona în numele Rusiei împotriva intereselor Statelor Unite.
"Este absurd. James Comey a fost concediat pentru că este un partizan discreditat, iar adjunctul său, Andrew McCabe, care era în funcţie în acea perioadă, este un mincinos concediat de FBI", a declarat purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Huckabee.
Procurorul special Robert Mueller a preluat investigaţia la câteva zile după ce fusese lansată de FBI. Ancheta vizează pe larg dacă agenţi ruşi au influenţat scrutinul prezidenţial din anul 2016 şi dacă asociaţi ai lui Donald Trump au conspirat cu ei. Nu este clar dacă procurorul Robert Mueller continuă aspectul de contrainformaţii al anchetei, iar foşti oficiali din cadrul serviciilor de securitate americane din afara investigaţiei s-au întrebat dacă nu cumva agenţii FBI au exagerat în lansarea acestei proceduri.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu