>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Instanţa supremă amână dosarul angajărilor fictive al lui Liviu Dragnea până pe 18 februarie. Este aşteptată decizia Secţiilor Unite pe complete

Magistraţii instanţei supreme au decis, luni, amânarea pe 18 februarie a procesului în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare, deoarece Secţiile Unite se vor întruni în 31 ianuarie pentru a discuta jurisprudenţa ÎCCJ privind completele de 5 judecători.
Imaginea articolului Instanţa supremă amână dosarul angajărilor fictive al lui Liviu Dragnea până pe 18 februarie. Este aşteptată decizia Secţiilor Unite pe complete

Magistraţii ÎCCJ au decis, luni, să amâne dosarul angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, pentru data de 18 februarie. Decizia amânării vine după ce săptămâna trecută, au fost sesizate Secţiile Unite pentru a discuta schimbarea jurisrprudenţei instanţei supreme.
Discuţia Secţiilor Unite vine după ce membrii Secţiei pentru judecători a CSM au decis, în decembrie 2018, ca toate dosarele repartizate în aceeaşi lună la completurile de 5 judecători de la instanţa supremă să continue să fie judecate şi în anul următor. În acest context, aceste dosare (între care şi cel al lui Dragnea) nu au mai fost incluse în tragerea la sorţi de la începutul lui 2019. De aceea, Secţiile Unite vor discuta cine va judeca dosarele, având în vedere că principiul continuităţii se aplică doar în cauzele în care au fost administrate probe, iar în dosarul liderului PSD nu au fost administrate în 2018.
„Din punctul meu de vedere, ar fi o cerere inadmisibilă, dar instanţa a hotărât astfel, urmează pe 31 (ianuarie, n.r.) să vedem ce se întâmplă. Ce decizie a luat instanţa. Evident, din punctul meu de vedere, acest complet a fost ilegal învestit, tragerea la sorţi a fost legală, repartizarea aleatorie a fost corectă. Aşteptăm decizia”, a declarat, la ieşirea din instanţă, avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.
În urma tragerii la sorţi din decembrie, pe rolul Completului 2 de 5 judecători se află dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman.
C2 penal este format din următorii judecători: Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu