>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Lider local PSD, despre suspendarea preşedintelui Iohannis: Subiectul ar putea fi abordat/ Ce îi împiedică pe sociali-democraţi să ia o astfel de decizie

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, susţine că sunt mulţi colegi din partid nerăbdători să aibă loc suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, iar tema ar putea fi abordată într-un viitor CEX. Buzatu face apel la calm, însă, deoarece România deţine Preşedinţia Consiliului UE.
Imaginea articolului Lider local PSD, despre suspendarea preşedintelui Iohannis: Subiectul ar putea fi abordat/ Ce îi împiedică pe sociali-democraţi să ia o astfel de decizie

Dumitru Buzatu a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis, de a pune în dificultate Guvernul Dăncilă, se va menţine pe durata întregului an, până la alegerile prezidenţiale.
„Prin refuzul preşedintelui Ionannis de a aproba cele două nominalizări pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării Regionale e clar că sfidează CCR şi sistemul de partide, ştiind foarte bine că nu există niciun fel de sancţiune în afara suspendării din funcţie, care este, însă, o operaţiune complicată şi va întinde coarda până când nu o va mai putea întinde. Probabil că aşteaptă alte intervenţii la nivelul CCR şi recurge la tot felul de artificii care să pună în dificultate Guvernul premierului Dăncilă. Sunt multe discuţii şi mulţi colegi sunt nerăbdători ca să se petreacă acest act al suspendării, dar eu cred că trebuie să avem răbdare, să înţelegem momentul istoric şi să încercăm, cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie, să depăşim această atitudine a preşedintelui care se va menţine pe durata întregului an, până la alegeri”, a spus Buzatu.
Potrivit acestuia, preşedintele Klaus Iohannis nu este dispus la dialog, pretenţiile sale de a fi un fel de cenzor al Guvernului nefăcând parte din cadrul constituţional.
„Domnia sa şi-a abandonat demult rolul de mediator, sperând să ţină captiv electoratul care îl susţine şi care este satisfăcut de asemenea atitudini”, a subliniat liderul PSD Vaslui.
Întrebat în ce măsură tema suspendării preşedintelui ar putea fi abordată într-un viitor CEX al PSD, Buzatu a răspuns că, în mod evident, aceasta va fi luată în discuţie.
„Cred vor fi colegi care vor ridica această problemă, totuşi eu sper ca, în contextul în care avem Preşedinţia UE, să dăm dovadă de calm, să încercăm să utilizăm celelalte mijloace pentru a depăşi această situaţie”, a conchis preşedintele PSD Vaslui.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu