>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Mesaje între Ultima şi Pământ. Sonda NASA supravieţuieşte zborului. "Tocmai am realizat cel mai îndepărtat zbor"

Semnalele provenite de la o sondă NASA confirmă că aceasta a supravieţuit unui zbor în apropiere de Ultima Thule, cel mai îndepărtat obiect explorat vreodată în sistemul solar, relatează BBC.
Imaginea articolului Mesaje între Ultima şi Pământ. Sonda NASA supravieţuieşte zborului. "Tocmai am realizat cel mai îndepărtat zbor"

Un cercetător al Agenţiei Spaţiale Americane a confirmat că New Horizons se află într-o stare "sănătoasă" după ce a trecut de roca spaţială îngheţată acum câteva ore.
Ultima Thule se află la 6,6 miliarde de kilometri distanţă de Pământ, dincolo de sistemul nostru solar, într-o zonă numită Belt Kuiper.
Sonda va trimite fotografii şi alte observaţii în lunile următoare.
Mesajul radio din ambarcaţiunile robotice a fost preluat de una dintre antenele mari ale NASA din Madrid, Spania.
Controlorii de la Universitatea Johns Hopkins Applied Physics Laboratory din Maryland au salutat recepţia semnalului cu urale şi aplauze.
"Avem o navă spaţială sănătoasă", a exclamat Alice Bowman, directorul misiunii de operaţiuni. "Tocmai am realizat cel mai îndepărtat zbor", a adăugat aceasta.
Acest prim mesaj radio conţine doar informaţii despre starea navetei spaţiale, dar a confirmat şi faptul că New Horizons şi-a executat corect observaţiile autonome şi că memoria internă a sondei este plină de date.
Mai târziu, pe un downlink se vor vedea câteva imagini aleatorii pentru a oferi oamenilor de ştiinţă şi publicului o mostră a ceea ce a observat New Horizons prin camerele sale.
Ultima Thule se află în ce se numeşte centura Kuiper, o porţiune de material îngheţat care orbitează Soarele cu mai mult de 2 miliarde km depărtare decât a opta dintre planetele clasice, Neptun; şi 1,5 miliarde de km dincolo de chiar planeta pitic Pluto pe care New Horizonts a vizitat-o în 2015.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu