>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministru: Cred că în cel mai scurt timp vom avea buget. Întârzierea nu e a Guvernului

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, spune că întârzierea bugetului nu este a Guvernului, subliniind că în cel mai scurt timp va exista proiectul, deoarece Parlamentul îşi începe activitatea în 4 februarie. Gavrilescu a spus că e nevoie de răbdare, fiind convinsă nu vor fi probleme cu bugetul.
Imaginea articolului Ministru: Cred că în cel mai scurt timp vom avea buget. Întârzierea nu e a Guvernului

„Această întârziere nu e a Guvernului României. Eu cred că imediat, în cel mai scurt timp, vom avea şi buget, ţinând cont că Parlamentul va începe activitatea la 1 februarie, iar în primele săptămâni să îl putem avea aprobat. Eu cred că un pic de răbdare să avem. Eu am încredere în ce spune Ministrul Finanţelor. Eu sunt convinsă că nu va fi niciun fel de problemă, iar când vom avea buget, toate ministerele se vor apleca extrem de repede pentru a avea bugetele în aşa fel ca proiectele să fie demarate. (...) Nu e absolut niciun fel de problemă legată de achiziţii”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, la Antena3. Administraţia Prezidenţială a precizat, în 16 ianuarie, că România nu are încă buget pentru 2019 ”exclusiv din cauza incapacităţii Guvernului de a concepe, până în prezent, un proiect de buget sustenabil”, avizul CSAT pentru instituţiilor din domeniul securităţii naţionale fiind dat din 19 decembrie.
”România nu are încă buget pentru anul în curs exclusiv din cauza incapacităţii Guvernului de a concepe, până la această dată, un proiect de buget sustenabil”, se menţionează într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, transmis la acel moment.
Precizările au fost făcute în urma declaraţiilor ministrului pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, referitoare la întârzierea proiectului de buget pentru anul 2019, care a afirmat că întârzierea proiectului de buget pentru anul 2019 a fost cauzată de lipsa avizului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
Potrivit Preşedinţiei, în şedinţa CSAT din data de 19 decembrie 2018, au fost avizate propunerile de buget pentru anul 2019 ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, aceste informaţii fiind făcute publice la finalul şedinţei.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu