>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

MINISTRUL ANTON VINE AZI LA TÂRGU JIU

 Ministrul Energiei, Anton Anton, va ajunge în jurul orei 12,00 la Târgu Jiu, pentru a participa la negocierile dintre sindicate şi administraţie, pe tema creşterilor salariale. Carierele miniere sunt blocate de o săptămână.  
Anton va sosi la Târgu Jiu însoţit de secretarul de stat Doru Vişan, responsabil cu domeniul minier. „Ministrul Energiei, Anton Anton impreuna cu Secretarul de Stat Doru Visan vor avea în cursul zilei de astăzi, 17 ianuarie, o nouă întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, urmare a reluării grevei în carierele CEO. Discuţiile vor avea loc începând cu ora 12:00 la sediul Prefecturii din Targu Jiu. Menționăm că la finalul întâlnirii, ministrul Anton Anton va susține o conferința de presă în care va prezenta concluziile acestor discuții”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Energiei. Termocentrala Rovinari a oprit azi-noapte un grup energetic şi mai funcţionează la această oră doar cu două blocuri energetice. Ion Pisc, directorul Termocentralei Rovinari a declarat că mai este cărbune pentru două zile de funcţionare în regim de avarie.     
Directorul Pisc a menţionat că este necesar să fie reluate în regim de urgenţă livrările de cărbune pentru ca termocentrala să nu fie oprită. Şeful Termocentralei de la Rovinari a declarat că lucrează de 38 de ani în domeniu şi nu s-a mai confruntat cu o astfel de situaţie.”Este păcat că se întâmplă aceste lucruri. Eu tot aştept să fie reluată activitatea în minerit. Trebuie găsite soluţii, să ne aşezăm, să discutăm, să fie reluată activitatea. Dacă nu produci, nu ai ce vinde, să iei salariul. Nu luăm bani, dacă nu producem. Este păcat! Eu lucrez de 38 de ani în domeniu, dar nu a fost niciodată situaţia atât de gravă. Sper să se rezolve. Nu ştiu cât va dura pe partea de minerit şi per ansamblu să ajungem la nivelul de acum o săptămână, după ce se va relua activitatea”, a declarat Ion Pisc.

                 C.P.           

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu