>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Scandalul semafoarelor accesate ilegal: Ministerul de Interne, control la Poliţia Locală Bucureşti

Ministerul Afacerilor Interne a demarat un control la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, ca urmare a acuzelor Primăriei Capitalei că sistemul de semaforizare din Capitală ar fi fost accesat ilegal, au precizat surse oficiale pentru MEDIAFAX.
Imaginea articolului Scandalul semafoarelor accesate ilegal: Ministerul de Interne, control la Poliţia Locală Bucureşti

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că ministerul Afacerilor Interne a demarat un control la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, ca urmare a acuzelor Primăriei Capitalei că sistemul de semaforizare din Capitală ar fi fost accesat ilegal. Verificările ar viza maniera în care instituţia s-a ocupat de securitatea acestor sisteme.
DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti, procurorii deschizând dosar penal pentru fapte pentru infracţiunile de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice.Reprezentanţii DIICOT au precizat că dosarul dosarul a fost preluat în ultima zi a anului 2018.
Potrivit PMB, în data de 28 şi 29 decembrie, reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A. au depus o plângere penală după ce ar fi avut loc accesări ilegale ale echipamentelor de semaforizare, „cu potenţiale consecinţe deosebit de grave”. „Menţionăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoştinţele şi echipamentele necesare, pot să acceseze automatele de dirijare şi să modifice diagramele. Atragem atenţia că asemenea acţiuni sunt ilegale şi pot avea consecinţe deosebit de grave asupra circulaţiei automobilelor şi siguranţei pietonilor”, mai transmit reprezentanţii PMB.
Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că mai mulţi angajaţi au fost chemaţi la secţia de poliţie pentru a furniza eventuale informaţii care pot duce la concluzii în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu