>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Trei noi decese cauzate de GRIPĂ | Printre victime, o bătrână de 81 de ani din Arad care suferea de mai multe afecţiuni/ Încă doi bărbaţi au murit din aceeaşi cauză. Numărul total a ajuns la 14

O femeie în vârstă de 81 de ani, din judeţul Arad, a murit din cauza gripei, astfel că numărul deceselor a ajuns la 12 în România. Femeia nu era vaccinată antigripal şi suferea de mai multe afecţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Imaginea articolului Trei noi decese cauzate de GRIPĂ | Printre victime, o bătrână de 81 de ani din Arad care suferea de mai multe afecţiuni/ Încă doi bărbaţi au murit din aceeaşi cauză. Numărul total a ajuns la 14

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Daniela Cârnaţu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIFAX, că în judeţul Arad s-a înregistrat cel de-al patrulea caz de deces din cauza gripei din acest sezon.
Ultimul caz a fost înregistrat joi seara, fiind vorba de o femeie în vârstă de 81 de ani, care a murit la Spitalul Judeţean Arad.
„A murit o femeie de 81 de ani, iar în urma analizelor efectuate, a fost confirmată gripa. Nu era vaccinată”, a afirmat Daniela Cârnaţu.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad, Simina Roz, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că femeia suferea de mai multe afecţiuni.
“I s-au recoltat probele în data de 10 ianuarie, fiind confirmat virusul gripal. Pacienta a mai avut şi alte afecţiuni”, a precizat Simina Roz.
Un bărbat de 69 de ani din Timiş a murit din aceeaşi cauză
Ministerul Sănătăţii a confirmat încă un deces cauzat de virusul gripal, de data aceasta fiind vorba despre un bărbat de 69 de ani, din judeţul Timiş, care nu era imunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului, au fost înregistrate 13 decese.
Potrivit reprezentanţilor Ministerul Sănătăţii, este vorba despre un bărbat, din judeţul Timiş, în vârstă de 69 de ani, care suferea şi de alte probleme de sănătate, dar care nu era vaccinat antigripal.
Încă un bărbat a murit din cauza virusului gripal. Numărul deceselor a ajuns la 14
Institutul Naţional de Sănătate Publică a confirmat încă un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre un bărbat de 71 de ani, din municipiul Bucureşti, care nu era imunizat împotriva gripei. De la începutul sezonului, au fost înregistrate 14 decese.
Potrivit Institutul Naţional de Sănătate Publică, este vorba despre un bărbat, din municipiul Bucureşti, în vârstă de 71 de ani, care suferea şi de alte probleme de sănătate, dar care nu era vaccinat antigripal. Acesta a murit vineri.
De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 14 persoane din cauza virusului gripal. Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, iar în urma acestor date, specialiştii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, joi, ministerul Sănătăţii.
Săptămâna trecută, s-au înregistrat 1.155 cazuri de gripă clinică, faţă de 80 cazuri în 2018 în aceeeşi perioadă a anului trecut.
În acest sezon, ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze şi până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu