>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dragnea, despre OUG pe legile Justiţiei: Este în regulă această ordonanţă şi era necesară

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi seară, după şedinţa CEx PSD, că OUG pe legile Justiţiei "este în regulă şi era necesară", precizând că s-a uitat pe textul proiectului.Imaginea articolului Dragnea, despre OUG pe legile Justiţiei: Este în regulă această ordonanţă şi era necesară

"(Va conduce DNA-ul -n.r) cel pe care îl va numi preşedintele României. Nu ştiu dacă ăsta a fost scopul, dar cred că e firesc. Adică eu cred că preşedintele României trebuie să-şi exercite prerogativele. Eu cred că da (a respectat principiul transparenţei -n.r.), ordonanţa de urgenţă, da, este de urgenţă, să se adopte repede. Nu lucrez la Guvern. Pe textul ordonanţei m-am uitat şi eu cred că este în regulă această ordonanţă şi era necesară, atât în ceea ce priveşte INM-ul, cât şi în ceea ce priveşte celelalte articole din ordonanţă", a declarat Liviu Dragnea.
Ministrul Justiţiei a anunţat, marţi, că ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei şi a unor regulamente privind admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii a fost adoptată în şedinţa de Guvern.
OUG pentru legile justiţiei care prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului Secţiei de anchetă. Una dintre prevederi arată că şeful Secţiei de anchetă poate dispune asupra tuturor soluţiilor cu magistraţi. Este modificată şi procedura de numire în funcţie a procurorilor de rang înalt, astfel că aceştia nu mai primesc aviz din partea Secţiei de procurori a CSM, ci din partea plenului Consiliului. O altă schimbare importantă se referă la delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor. Astfel, potrivit noii OUG, procurorii nu pot fi delegaţi în funcţiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedintele României. În prezent, Călin Nistor, adjunctul DNA, este delegat în funcţia de şef al Direcţiei, deoarece Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Adinei Florea pe această funcţie. În prezent, Adina Florea este la Secţia de anchetare a magistraţilor.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu