>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

În anul 2018, comparativ cu anul 2017, producţia industrială a fost mai mare cu 3,5% ca serie brută

În luna decembrie 2018, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 15,6% ca serie brută şi cu 0,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, informează INS.
Imaginea articolului În anul 2018, comparativ cu anul 2017, producţia industrială a fost mai mare cu 3,5% ca serie brută

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută (-0,8%) cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-1,0%).
În luna decembrie 2018, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 15,6%, din cauza scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (-20,8%) şi industria extractivă (-5,9%).
Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 14,5%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,9%, ca urmare a scăderilor industriei extractive (-5,2%) şi industriei prelucrătoare (-1,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 3,4%.
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 0,8%, ca efect al scăderilor din industria extractivă (-8,7%) şi industria prelucrătoare (-0,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 1,5%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1,0%. Industria extractivă şi industria prelucrătoare au scăzut cu 8,5%, respectiv cu 2,2%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a fost mai mare cu 0,9%.
În anul 2018, comparativ cu anul 2017, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 3,5%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+4,3%). Industria extractivă a scăzut cu 0,2%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a rămas la acelaşi nivel cu cel din anul anterior.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu