>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Kovesi, aşteptată să se prezinte astăzi la Secţia de anchetă pentru a fi audiată, în ziua în care pleca la Bruxelles

Laura Codruţa Kovesi este aşteptată să se prezinte, vineri, la Secţia pentru anchetarea magistraţilor pentru a fi audiată în dosarul deschis în urma sesizării lui Sebastian Ghiţă. Kovesi a precizat că e suspect, iar acuzaţiile din dosar sunt abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.
Imaginea articolului Kovesi, aşteptată să se prezinte astăzi la Secţia de anchetă pentru a fi audiată, în ziua în care pleca la Bruxelles

Fosta şefă a DNA este aşteptată să se prezinte, în cursul zilei de vineri, pentru a fi audiată de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Laura Codruţa Kovesi a declarat că are calitatea de suspect, iar acuzaţiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.
„S-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în calitate de suspect pentru infracţiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.
Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii, dar probabil este tot o coincidenţă faptul că iniţial am fost anunţată de procedura din Parlamentul European, am înţeles că audierea urma să fie pe data de 18 februarie, mi-am cumpărat bilet de avion pentru data de vineri, ca să pot să merg la Bruxelles şi să particip la audiere.
În acest sens, chiar am fost astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă termen în data de luni şi a cererea de amânare am depous biletul de avion din care rezulta că data de vineri urma să plec din ţară. La nici câteva câteva ore după ce am depus acaestă cerere din care rezulta că eu voi fi plecată din ţară pentru această audiere am primit acaestă citaţie", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.
Adina Florea, procurorul de caz, a declarat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruţa Kovesi este tratată ca orice altă speţă, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta şefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea şi aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018.
„Este vorba de o activitate de urmărire penală înderulare, s-a asigurat cadrul procesual legal şi se va asigura cadrul procesual legal oricărei persoane cercetate. Toate persoanele cercetate au dreptul să-şi studieze dosarul, să propună probe să administreze probe şi să participe la audieri. Prin urmare, nu antamăm activităţile şi nu antamăm niciun fel de subiect care să nu aibă o bază legală”, a declarat Adina Florea, la sediul CSM.
Totodată, întrebată ce riscă Laura Codruţa Kovesi dacă nu se va prezenta la audierea de vineri, Florea a subliniat: „Există măsuri procesuale, acelea referitoare la modalităţile de citare şi la aducerea persoanei cercetate”.
Preşedintele Klaus Iohannis susţine că Secţia de anchetare a magistraţilor nu trebuie să fie un instrument politic de anchetă şi intimidare. Reacţia preşedintelui vine în contextul în care Laura Codruţa Kovesi a fost chemată la audieri chiar în ziua în care va pleca la Bruxelles, unde va fi intervievată pentru funcţia de procuror-şef european.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu