>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Liviu Dragnea, întrevedere cu preşedintele Comisiei LIBE, în care va fi audiată Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european: Ne-am întâlnit pe hol, ca să nu mai fie confuzii

Liviu Dragnea a declarat luni că nu a avut o întâlnire stabilită cu preşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, şi nu este interesat de audierea Laurei Codrua Kovesi de marţi din comisie, ca urmare a ştirilor potrivit cărora liderul PSD a discutat cu preşedintele comisie.
Imaginea articolului Liviu Dragnea, întrevedere cu preşedintele Comisiei LIBE, în care va fi audiată Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european: Ne-am întâlnit pe hol, ca să nu mai fie confuzii

"Nu, ne-am întâlnit pe hol. E foarte important să nu mai fie confuzii, fake news. M-am întâlnit la nivelul P şi am discutat 2 minute. Nu am discutat şi chiar nu mă interesează foarte mult (subiectul Kovesi – n.r.)", a declarat Liviu Dragnea,
Discuţia între cei doi vine în contextul în care Laura Codruţa Kovesi va fi audiată, marţi, în şedinţa Comisiilor LIBE şi CONT din Parlamentul European.
Laura Codruţa Kovesi va fi audiată marţi, 26 februarie, în Comisia LIBE din Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef european.
Conform agendei oficiale afişate pe site-ul Comisiei, audierea celor trei candidaţi pentru şefia Parchetului European va avea loc în intervalul orar 16.30-19.30, ora României.
Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Interne Carmen Dan sunt printre primii ajunşi la şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD. Şedinţa, programată pentru ora 11.00, a început cu aproximativ 50 minute mai târziu, din cauza întâlnirii liderului PSD cu preşedintele Comisiei LIBE.
Niciunul dintre aceştia nu a făcut declaraţii, înaintea începerii reuniunii social-democraţilor. Înaintea BPN al PSD, Liviu Dragnea a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes.
Întrevederea între cei doi vine în contextul în care Laura Codruţa Kovesi va fi audiată, marţi, în şedinţa Comisiilor LIBE şi CONT din Parlamentul European.
Laura Codruţa Kovesi va fi audiată marţi, 26 februarie, în Comisia LIBE din Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef european.
Conform agendei oficiale afişate pe site-ul Comisiei, audierea celor trei candidaţi pentru şefia Parchetului European va avea loc în intervalul orar 16.30-19.30, ora României.
Audierea fiecărui candidat va dura 75 de minute, începând cu declaraţia candidatului urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri a membrilor LIBE (două treimi din timpul alocat) şi a membrilor CONT (o treime din timpul alocat).
Grupurile politice pot distribui timpul alocat în aceste două intervale de timp (fiecare întrebare şi răspuns va dura 3 minute: un minut pentru întrebare şi două minute pentru răspuns).
După audiere, coordonatorii LIBE vor avea o şedinţă pe 27 februarie pentru deliberările cu privire la candidaţi. După negocieri, un singur candidat va fi propus votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absolută.
Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, au afirmat surse citate de site-ul de ştiri New Europe, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu