>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Petra Kvitova s-a calificat în finală la Dubai şi poate trece peste Simona Halep în clasamentul WTA

Petra Kvitova, a patra jucătoare a lumii, a avut emoţii în meciul cu taiwaneza Su-Wei Hsieh (31 WTA), dar a câştigat, scor 3-6, 6-2, 6-4, şi s-a apropiat la o victorie distanţă de depăşirea Simonei Halep în clasamentul mondial.
Imaginea articolului Petra Kvitova s-a calificat în finală la Dubai şi poate trece peste Simona Halep în clasamentul WTA

Cehoaica a început prost meciul cu jucătoarea din Taiwan, a permis două break-uri în primul set pierdut cu 6-3 în 33 de minute, dar, apoi, a pus uşor-uşor lucrurile în ordine. Mai atentă la serviciu, mai agresivă la retur, Petra a câştigat clar manşa a doua, 6-2, iar în decisivul care a durat 54 de minute s-a distanţat destul de greu, dar a câştigat cu 6-4. În cele din urmă, a fost 3-6, 6-2, 6-4 după două ore şi 10 minute de joc, iar succesul o apropie pe Petra de locul al doilea al ierarhiei mondiale.
Calificată în finală, Kvitova are nevoie de o victorie în partida cu învingătoarea dintre Elina Svitolina şi Belinda Bencic pentru a o depăşi pe Simona Halep. Cu un succes, cehoaica ajunge la 5.920 de puncte, în timp ce jucătoarea noastră are 5.727 de puncte.
În pericol să piardă locul al doilea WTA după doar o săptămână, Halep se gândeşte doar la primul loc: "E abia a doua lună a anului, aşa că e ok. Nu e rău deloc să fii a doua în lume. Mă bucur de moment, dar visez la numărul unu mondial", a declarat Simona, joi, la finalul înfrângerii cu Belinda Bencic, din sferturile de finală ale turneului de la Dubai.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu