>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Primul proces în care instanţa supremă a admis contestaţia în anulare. Apelul lui Şova se rejudecă

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ au admis contestaţia în anulare depusă de Dan Şova împotriva deciziei completului de 5 de la aceeaşi instanţă, hotărând rejudecarea cauzei pentru data de 15 aprilie 2019, când a fost citat să se prezinte şi fostul ministru în faţa judecătorilor.
Imaginea articolului Primul proces în care instanţa supremă a admis contestaţia în anulare. Apelul lui Şova se rejudecă

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au admis contestaţia în anulare depusă de Dan Şova împotriva deciziei penale pronunţate de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
"Desfiinţează în parte decizia penală contestată, numai în ceea ce îl priveşte pe contestatorul condamnat Şova Dan Coman. Anulează toate formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 506 din 25 septembrie 2017 pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr. 526/1/2016, rămasă definitivă prin decizia penală sus - menţionată, numai în ceea ce îl priveşte pe contestatorul condamnat Şova Dan Coman. Fixează termen pentru rejudecarea cauzei la 15 aprilie 2019, Sala Secţiilor Unite, pentru când se va cita inculpatul Şova Dan Coman la adresele indicate în dosar", se arată în decizia instanţei supreme.
Este primul proces în care instanţa supremă admite contestaţia în anulare, după valul de eliberări în baza acestora din decembrie 2018.
Fostul parlamentar se află în libertate din decembrie 2018, atunci când a contestat alcătuirea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), solicitare admisă de instanţă.
Tot atunci au fost eliberaţi din penitenciare Rudel Obreja şi Constantin Niţă.
Dan Şova era condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu