>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Şeful DIICOT: Vom prezenta Ministerului Public şi Ministerului Justiţiei o propunere de reconfigurare a competenţei pe evaziune fiscală

DIICOT va transmite către Ministerul Public şi Ministerul Justiţiei o propunere de reconfigurare a competenţei instituţiei cu privire la infracţiunea de evaziune fiscală, mai precis în sensul stabilirii unui prag valoric însemnat al prejudiciului cauzat bugetului.
Imaginea articolului Şeful DIICOT: Vom prezenta Ministerului Public şi Ministerului Justiţiei o propunere de reconfigurare a competenţei pe evaziune fiscală

„Urmarea analizei proprii, va fi prezentată spre apreciere conducerilor Ministerului Public şi Ministerului Justiţiei o propunere de reconfigurare a competenţei materiale a DIICOT cu privire la infracţiunea de evaziune fiscală, în sensul stabilirii unui prag valoric însemat al prejudiciului cauzat bugetului consolidate al statului asociat sau cu constituirea unui grup infracţional organizat , o propunere cu privire la reanalizarea infracţiunii prevăzute de art. 367 din Codul penal în conformitate cu Convenţiile Naţiunilor Unite împotriva criminalităţii transnaţionale organizate adoptate la New York la data de 15 noiembrie 2000 şi totodată o propunere privind modificarea art.86 alin.2 din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România”, a declarat Felix Bănilă, şeful DIICOT, la conferiţa ce vizează bilanţul pe 2018 al instituţiei.
Totodată, referitor la combaterea fenomenului de criminalitate transnaţională, Bănilă a mai spus că se impune continuarea dialogului cu MAI.
„În acest context, se impune continuarea dialogului cu factorii de conducere din cadrul M.A.I. - I.G.P.R. pentru sincronizarea eforturilor Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, unitatea specializată a Poliţiei Române, cu cele ale D.I.I.C.O.T. în combaterea fenomenului, urmărindu-se prin aceasta obţinerea premiselor pentru o mai amplă reorganizare a celei dintâi, în vederea eficientizării alocării de resurse materiale şi umane către zonele de interes operativ”, a mai spus Bănilă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu